Hoppa till innehåll
FRA logotyp

IT-säkerhetsspecialist med inriktning på penetrationstestning

Ansök nu

Vill du skydda Sveriges mest samhällskritiska verksamheter och bidra till Sveriges oberoende i världen?
FRA söker nu en IT-säkerhetsspecialist som vill vara med och utveckla Sveriges cyberförsvar. För rätt person kan vi erbjuda ett varierande arbete i spännande och utmanande miljöer där du får vara med och göra verklig skillnad. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet och där omvärlden är FRA:s arena.

Om FRA

Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle - militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi skyddar det viktigaste vi har - vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid.

Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med hjälp av vår kunskap och kompetens.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag

Som IT-säkerhetsspecialist hör du till enheten för Nätverkssäkerhet inom avdelningen för Cyberverksamhet. Avdelningen bidrar till att stärka skyddet mot avancerade IT-angrepp hos Sveriges mest skyddsvärda verksamheter. Genom vår djupa kunskap och stora erfarenhet, erbjuder vi kvalificerat tekniskt stöd till andra. På så sätt bidrar vi aktivt till Sveriges cyberförsvar.

I rollen som IT-säkerhetsspecialist är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att bidra till att höja informationssäkerheten i Sverige. Detta sker framförallt i form av att:

  • Genomföra IT-säkerhetsgranskningar genom bland annat penetrationstester åt externa uppdragsgivare.

  • Genomföra rådgivning kring tekniska implementationer.

Att ta fram och hålla kompetenshöjande aktiviteter i form av workshops och föreläsningar ingår även inom ramen för vårt uppdrag.

Du ingår i ett team med djup teknisk kunskap och gedigen erfarenhet som arbetar för huvudsakligen externa uppdragsgivare. Det dagliga arbetet sker självständigt såväl som i mindre grupper (team) med varierande sammansättning av kompetenser utifrån aktuella uppdrag.

Du erbjuds goda möjligheter till kompetensutveckling och förväntas också kontinuerligt utveckla din egen och enhetens kompetens för att kunna ligga steget före.

Resor inom landet förekommer som en del av uppdraget. Resor utrikes kan förekomma.

Du kan

Vi söker dig som har:

  • Teknisk utbildning inom IT och/eller IT-säkerhet, alternativt motsvarande kunskap förvärvad genom arbetslivserfarenhet,

  • erfarenhet och kunskap inom IT-säkerhetsrelaterat arbete, exempelvis inom nätverk, incidenthantering, IT-forensik, systemutveckling, säkerhetsövervakning eller virtualisering.

  • erfarenhet av offensiva IT-säkerhetsverktyg såsom exempelvis BloodHound, Burp Suite, Kali, Metasploit eller Mimikatz.

Vi ser det som meriterande om du har:

  • Utbildning eller erfarenhet av IT-säkerhetsanalyser, programmering eller systemadministration.

  • Certifierats inom IT-säkerhet genom exempelvis GPEN, OSCP eller OSEP.

  • Arbetat med penetrationstester, red/blueteaming eller liknande.

Du är

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som utöver ditt tekniska engagemang motiveras och engageras av möjligheten att lösa problem. Arbetsuppgifterna innebär delvis självständigt arbete vilket gör att du bör ha en god förmåga att planera och anpassa din planering utefter ändrade förutsättningar.

Våra uppdrag varierar i både storlek och komplexitet och för att trivas i rollen tror vi därför att du sporras av utmanande problemställningar. Då du arbetar nära både ditt eget team och uppdragsgivare ser vi positivt på en god samarbetsförmåga och stöttande inställning.

Verksamheten ställer stora krav på lojalitet, integritet och omdöme.

Vårt erbjudande

På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större. På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss. Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar.

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på nummer 010-557 52 51 . Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2023-06-14
Referensnummer 3552/21.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Mer info
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
14 juni 2023 (4 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte - tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare