FRA söker systemutvecklare

FRA söker systemutvecklare

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Vi söker nu en systemutvecklare för ett spännande arbete med utveckling och integrationer av interna system. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA

Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle - militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi skyddar det viktigaste vi har - vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med hjälp av vår kunskap och kompetens.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag

Som systemutvecklare hör du till avdelningen för teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som verksamheten kräver. Avdelningen utvecklar, anskaffar och driftsätter nya system samt sköter drift och underhåll av befintliga system.

I rollen som systemutvecklare arbetar du med spännande och varierande uppgifter i en innovativ IT-miljö. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att ansvara för utveckling av FRAs interna system för vår produktionsverksamhet.

 • Du arbetar både med integration av system och komponenter såväl som förvaltning av befintlig kod

 • Du kommer arbeta både med design och implementation

 • Du verka som sakkunnig inom ämnesområdet och omhänderta behov från hela myndigheten

 • Samarbete är en naturlig del av vardagen då stora delar av arbetet utförs i projekt tillsammans med andra utvecklare

 • Tjänsteresor inrikes och utrikes kan förekomma

Du kan

Vi söker dig som har:

 • Akademisk examen eller motsvarande utbildning med inriktning på mjukvaruutveckling

 • Minst 2 års erfarenhet av mjukvaruutveckling alternativt förvärvat motsvarande kunskaper genom studier

 • Goda kunskaper i ett eller flera programmeringsspråk som Java, C#, Python eller C++

 • God kunskap och förmåga att uttrycka dig i svenska och engelska, tal och skrift

Vi ser det som meriterande om du har:

 • Du är bekväm med att arbeta i både Windows- och Linuxmiljöer

 • Kunskap inom digital signalbehandling

 • Kunskap om maskininlärning

 • Erfarenhet av arbete med DevOps och container & container-orkestrering

 • Intresse för agil utvecklingsmetodik

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är positiv och tycker om att utvecklas. Du är initiativtagande och ser nya möjligheter både för att förebygga problem och även utveckla dina arbetsmetoder. När problem uppstår bemöter du de med en analytisk förmåga och anpassar dig efter situationen för att arbetet ska fortskrida. Du besitter en god samarbetsförmåga och är en lagspelare som har lätt att skapa goda relationer som främjar arbetet. Rätt person för tjänsten motiveras av att arbeta både efter lång- och kortsiktiga planer och gillar problemlösning i vardagen. Du har förmågan att dra lärdom från feedback och tidigare erfarenheter och utvecklar din kompetens och förmåga över tid.

Vårt erbjudande

På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större. På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss. Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar.

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 49 16. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2023-02-12.

Referensnummer 4667/21.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.fra.se
Sista ansökningsdag 12 feb 2023 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte - tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.