FRA söker HR-partner

FRA söker HR-partner

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en initiativtagande och driven HR-partner för arbete med HR-processer och chefstöd. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA

Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle - militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi skyddar det viktigaste vi har - vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med hjälp av vår kunskap och kompetens.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag

Som HR-partner hör du till avdelningen för verksamhetsstöd. Avdelningen ansvarar för ekonomi, upphandling, lokalförsörjning, service, HR, informationsförvaltning och säkerhetsskydd. Du tillhör HR-kontoret, vilket innefattar flera funktioner som tillsammans handhar myndighetens alla personalrelaterade frågor.

HR-kontoret består av en dynamisk grupp drivande och engagerade medarbetare som har många olika expertkompetenser inom HR-området. Vårt arbete bygger på ett nära samarbete och där vi lär och har roligt tillsammans.
Som HR-partner kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter bland annat bestå av:

 • Arbete med samtliga HR-relaterade frågor inom myndigheten

 • Proaktivt och rådgivande chefsstöd

 • Operativt arbete med olika utvecklingsprojekt inom HR-området

 • Utveckla HR-processer samt implementering, genomförande och uppföljning av dessa i verksamheten

FRA har stark sekretess och det är viktigt att du känner dig bekväm vid att hantera det. Resor i tjänsten kan förekomma.

Du kan

Vi söker dig som har:

 • Akademisk utbildning inom Personal- och arbetsvetenskap från universitet/högskola, alternativt förvärvat motsvarande kunskap i arbetet

 • God erfarenhet av konsultativt chefsstöd, minst 5 år

 • Erfarenhet av Arbetsrätt/villkorfrågor, arbetsmiljöfrågor och rehabiliteringsärenden

 • Arbetat med strategisk kompetensförsörjning

 • Arbetat med ledarskapsutveckling

 • Kunskap inom MS Officepaketet

 • God kunskap i svenska, tal och skrift

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet eller kunskap inom:

 • Projektledning och/eller förändringsledning

 • Kunskap inom statliga villkorsavtalen

 • Erfarenhet av HR-arbetet inom statlig sektor

 • Erfarenhet av chefs- och personalansvar inom statlig sektor

 • God kunskap i engelska, tal och skrift

Du är

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och vi söker dig som ser till helheten och prioriterar utifrån övergripande strategier. För att trivas i rollen är du entusiastisk och positiv även i tuffa situationer och du delar med dig av information och expertis för att uppnå önskat resultat. Du har en förmåga att ta kontakt med andra för att bygga nya relationer och du förmedlar information tydligt både muntligt och skriftligt. Du har god kommunikativ förmåga och hanterar frågor direkt. Avslutningsvis förmedlar du både egna och andras idéer om hur organisationen kan förändras.

Vårt erbjudande

På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större. På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss. Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar.

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 48 54. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2023-02-12.

Referensnummer 3050/23.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Juridik
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.fra.se
Sista ansökningsdag 12 feb 2023 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte - tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.