Hoppa till innehåll
FRA logotyp

FRA söker handläggare för personalsäkerhet

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en erfaren säkerhetsskyddshandläggare till säkerhetskontoret som kommer att arbeta med myndighetens personalsäkerhetsfrågor och säkerhetsprövningsprocess. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en innovativ och unik miljö. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA

Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle - militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi skyddar det viktigaste vi har - vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med hjälp av vår kunskap och kompetens.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag

Som säkerhetsskyddshandläggare arbetar du i säkerhetsprövningsprocessen vid FRA, vilket innebär att du arbetar med säkerhetsprövning av personal och konsulter vid och under anställning. Arbetet består av intervjuer och samtal, det innefattar också handläggning av registerkontroller och säkerhetsrelaterade personärenden samt utfärdande av Personal security clearance (PSC). I din roll kommer du att utbilda samt vara en rådgivande instans gentemot chefer och medarbetare, inom säkerhetsprövningsområdet.

Du har omfattande interna kontaktytor över hela myndigheten och arbetar tätt tillsammans med personalfunktionen och rekryterande chefer. Du har även kontakt externt med andra myndigheter och företag. Resor i tjänsten kan förekomma både inom och utom landet.

Du kan

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom säkerhetsområdet alternativt annan för tjänsten relevant utbildning. Du har tidigare erfarenhet av att ha arbetat med säkerhetsprövning eller inom annan snarlik verksamhet, exempelvis individbedömningar. Meriterande är om du har utbildning i beteendevetenskap, samtal/intervju eller om du har underrättelseutbildning. Vi ser det som positivt om du har erfarenhet av operativt säkerhetsarbete, gärna inom en försvarsnära eller brottsbekämpande myndighet. Meriterande är också kunskap om säkerhetsskyddslagstiftning eller Försvarsmaktens regelverk avseende säkerhetstjänst samt erfarenhet av utredningar och/eller personbaserad inhämtning.

För tjänsten krävs att du har B-körkort, behärskar Officepaketet och har erfarenhet av arbete med information i databaser. Har du även kunskap i något underrättelsesystem är det meriterande. Vidare har du god förmåga att uttrycka dig i svenska både skriftligt och muntligt, du behärskar även engelska språket väl.

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har hög integritet samtidigt som du är utåtriktad och bra på att skapa och underhålla dina kontakter. Du har förmågan att arbeta strukturerat och driva processer framåt samtidigt som du har hög kvalitetsmedvetenhet i arbetet. För att lyckas i rollen som säkerhetsskyddshandläggare är du tydlig i din muntliga och skriftliga kommunikation och ser till att budskap når fram på bästa sätt. Vi förväntar oss att du själv ser vad som behöver göras och tar tag i det samtidigt som du förblir lugn och klarar av att prioritera, även när det är mycket att göra.

Vårt erbjudande

På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större. På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss. Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar.

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 4687. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2023-04-09

Referensnummer 3864/22

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Mer info
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
09 apr. 2023 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte - tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare