Hoppa till innehåll

FRA söker en Virtualiseringspecialist

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en driven problemlösare för arbete med drift och underhåll av vår IT-miljö. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en innovativ IT-miljö med unik kompetensbredd, stor gemenskap och goda möjligheter till egen utveckling. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA
Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle - militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi gör det för att skydda det viktigaste vi har - vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också i kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med kunskap och kompetens som vi är ensamma om i Sverige.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag
Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för drift, underhåll, förvaltning och utveckling av virtualiseringsmiljöer och IT-infrastruktur inom serverdriftens arbetsområden. Du kommer att jobba tätt ihop med flera team för att säkerställa en modern och stabil infrastruktur, där ditt bidrag är att se till att nya system kan tas emot på ett driftsäkert och kompetenssäkert sätt.

I rollen är dina huvudsakliga arbetsuppgifter framförallt i form av:

  • Utveckling, underhåll, förvaltning och administration av FRAs virtualiseringsmiljöer

Uppdraget är självständigt, men alltid i nära samarbete och med stöd från kollegor i gruppen. Samarbete sker också med närliggande enheter. Då merparten av systemen har höga säkerhetskrav, kommer arbete med IT-säkerhet vara en naturlig del av din vardag.

Resor kan förekomma i tjänsten.

Du kan
Vi söker dig som har:

  • Utbildning med IT-inriktning eller motsvarande kompetens förvärvad genom arbetslivserfarenhet

  • Arbetat minst 5 år (aktuell kunskap) i en Enterprisemiljö med installation, drift, underhåll och förvaltning av virtualiseringsmiljöer

  • Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift

Vi ser det som meriterande om du har kunskap om:

  • Lagringslösningar

  • Virtualiserade nätverk

  • Självbetjäningsportal kopplat till virtualiseringsmiljöer

  • Containers

  • Windows Server OS (grundläggande kunskap)

  • Linux (grundläggande kunskap)

Du är
Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och det är viktigt att du är lojal och har en positiv attityd mot ditt arbete, verksamheten och organisationen. Du kommer ingå i något av våra DevOps team och du bör ha lätt för att samarbeta med andra. Allt arbete utgår ifrån teamets leveranser och vi värdesätter högt kundfokus där du tar egna initiativ för att lösa kunders problem. Du arbetar bra med komplexa frågor och har god förmåga att analysera och bryta ner problem i dess beståndsdelar. Vi söker dig som tar fram kort- och långsiktiga planer och sätter högsta prioritet på att uppnå mål och få arbete slutfört på ett strukturerat sätt. Om du, utöver ovanstående egenskaper, även ser dig själv som en stabil person som har en god förmåga att behålla fokus på rätt saker är du vara rätt person för tjänsten. Din tekniska bas inom IT är viktig men din attityd att lära dig nya saker och att utvecklas är än viktigare.

Vårt erbjudande
På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större. På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss. Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar.

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information
Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 45 34. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2023-12-10.
Referensnummer 4116/20.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

FRA logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
10 dec. 2023 (8 dagar kvar)
Typ av anställning

Om arbetsgivaren

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte - tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.
http://www.fra.se

Fler jobb från samma arbetsgivare

Stockholms stad
Ekonomi
Företagslogga
Stockholms stad
Data & IT
Företagslogga
Stockholms stad
Data & IT
Företagslogga

Liknande Jobb

Stockholms stad
Data & IT
Företagslogga
Stockholms stad
Data & IT
Företagslogga
Stockholms stad
Data & IT
Företagslogga