Erfaren handläggare säkerhetsskydd

Erfaren handläggare säkerhetsskydd

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en initiativtagande och kreativ handläggare för frågor inom Säkerhetsskyddsplanering. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA

Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle - militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi skyddar det viktigaste vi har - vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med hjälp av vår kunskap och kompetens.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag

Som Handläggare med fokus på Säkerhet och Säkerhetsskydd hör du till en enhet inom avdelningen för Verksamhetsstöd. Avdelningen ska ge stöd och service till hela myndigheten samtidigt som vi har en strategisk roll inom våra expertområden där du tillhör Säkerhetskontoret.

I rollen som Säkerhetsskyddshandläggare är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att tillsammans med säkerhetsskyddschefen driva myndighetens säkerhetsskyddsplaneringsarbete på en övergripande nivå. Du kommer att vara ett stöd internt på kontoret avseende säkerhetsskyddsplanering inom alla funktioner, framförallt i form av:

  • Stödja myndighetens arbete genom hela säkerhetsskyddsplaneringsprocessen

  • Självständigt och i samverkan med andra utbilda inom området extern och internt

  • Samarbeta med kontorets analytiker i utbildning och stöd för upprättande av säkerhetsskyddsanalyser vid myndigheten

Du kan

Vi söker dig som har:

  • avslutad akademisk utbildning företrädesvis inom statsvetenskap/kriminologi/polis/ eller motsvarande utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet som är relevant för tjänsten

  • 2 års arbetslivserfarenhet av handläggning eller utredningsarbete.

  • god förmåga att utrycka dig i tal och skrift i svenska och engelska

Vi ser det som meriterande om du har:

  • Utbildning i analys inom säkerhetsskyddsområdet, säkerhetsområdet, personsskyddsområdet.

  • Metodutveckling inom området eller ett närbesläktat område

  • Erfarenhet av att använda analysverktyg/bearbetningsverktyg eller motsvarande

  • Erfarenhet för operativ- systemförvaltning och utveckling av metodstöd i it-system

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att du ska trivas och känna komma till din rätta i rollen tror vi att du är en person som ser till helheten och prioriterar utifrån övergripande strategier. Du sätter höga mål för både dig och de du arbetar med och jobbar hårt och uthålligt för att uppnå dem. För att verkligen förstå verksamheten och ta till dig dess utmaningar så har du en god förmåga att skapa samarbete med personer på olika nivåer i organisationer.

I din natur är du en per son påverkar din omgivning snarare än reagerar på den. Du har ett öga för detaljer och du uppmärksammar och tar tag i olösta problem. Du tror mycket på kommunikation som verktyg till att nå framgång och du Håller andra informerade och ger specifik och konstruktiv feedback. Du förmedlar information tydligt och enkelt, både muntligt och skriftligt

Vårt erbjudande

På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större. På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss. Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar.

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Åsa Nilsson på nummer 010-557 46 00 . Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2023-04-09

Referensnummer 3053/23.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration, Säkerhet & Skydd
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.fra.se
Sista ansökningsdag 9 apr 2023 (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte - tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.