Hoppa till innehåll
FRA logotyp

Enhetschef till Signalunderrättelseverksamheten

Ansök nu

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en engagerad och driven enhetschef till Signalunderrättelseverksamhet. Är du den vi söker kan vi erbjuda en miljö med unik kompetensbredd, stor gemenskap och goda möjligheter till utveckling. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA

Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle - militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi gör det för att skydda det viktigaste vi har - vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också i kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med kunskap och kompetens som vi är ensamma om i Sverige.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag

Avdelningen för signalunderrättelser bedriver signalspaning enligt lagen om signalspaning i försvarsunderrättelseverksamheten. Avdelningen levererar underrättelserapporter och andra tjänster till myndighetens uppdragsgivare. Signalunderrättelseavdelningen på FRA söker nu en enhetschef med ansvar för vårt stöd till svenska militära operationer inom ram för signalunderrättelseverksamheten.

Som enhetschef har du personal-, budget-, och verksamhetsansvar och ansvarar även för medarbetarnas arbetsmiljö bland annat genom att upprätthålla ett trivsamt arbetsklimat. En viktig del av rollen innebär att planera, resurssätta och utveckla verksamheten. Du ansvar även för enhetens metoder, processer, information och produktion.

I rollen som enhetschef kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter bland annat bestå av:

 • Driva förändringsarbete och utveckla enhetens verksamhet utifrån förändringar i vår omvärld och utifrån uppdragsgivarnas behov

 • Verkställa de delar i FRA:s inriktning med produktionsplan som faller inom enhetens ansvarsområde

 • Kvalitetssäkra produktionen samt löpande följa upp den interna produktionsprocessen och dess relevans för uppdragsgivarna

 • Ansvara för att goda samarbetskontakter upprätthålls och fördjupas med interna och externa parter

 • Säkerställa och kvalitetssäkra enhetens underlag till tillståndsansökningar

Du har många interna kontakter med avdelningens olika funktioner men även med andra avdelningar inom FRA och externa kontakter. Du ingår i kontorets ledningsgrupp och du rapporterar till kontorschefen. Tjänstens karaktär innebär förtroendearbetstid och tjänsteresor inrikes och utrikes kan förekomma.

Du kan

Vi söker dig som har:

 • Eftergymnasial examen

 • Erfarenhet från arbete vid underrättelse- eller säkerhetstjänstmyndighet

 • Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift

 • Grundläggande kunskaper i Officepaketet

Vi ser det som meriterande om du har:

 • Högre militär officersexamen

 • Erfarenhet ifrån arbete vid militär stab på operativ och/eller strategisk nivå

 • Erfarenhet ifrån internationell tjänst

 • Väl vitsordad erfarenhet av chefsarbete

 • Goda kunskaper avseende vanligt förekommande IT-miljöer samt bearbetningsverktyg

Du är

Vi söker en ledare med mycket god samarbetsförmåga som kan leda och motivera andra och få enhetens medarbetare att gå mot gemensamma mål. Du initierar och driver förändrings- och utvecklingsinsatser och du drivs av att söka nya perspektiv och idéer. Du strävar efter att etablera trovärdighet och skapar samarbete med personer på olika nivåer både internt och externt. För att trivas i rollen agerar du när andra tvekar och driver nya initiativ inom och utanför ramarna för ditt eget arbete. För tjänsten är det även viktigt att du tar arbete och prestation på allvar och jobbar hårt och uthålligt för att uppnå mål samt tar samarbetspartners behov i beaktning när beslut fattas.

Vårt erbjudande

På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större. På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss. Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar.

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 45 46. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2023-06-11.

Referensnummer 3488/23.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
11 juni 2023 (7 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte - tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare