Hoppa till innehåll

Enhetschef till nybildad enhet

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Just nu söker vi en enhetschef till vår avdelning för cyberverksamhet till en nybildad enhet med fokus på cybersäkerhet. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en unik och kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad, varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA

Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle - militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi skyddar det viktigaste vi har - vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med hjälp av vår kunskap och kompetens.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag

Som Enhetschef hör du till kontoret för Cybersäkerhet. Kontoret bidrar till att stärka skyddet mot kvalificerade IT-angrepp från utlandet hos samhällsviktig verksamhet i Sverige. Genom att identifiera och följa angriparna bakom dessa angrepp och bygga kunskap om deras tillvägagångssätt och motiv erbjuder vi såväl tekniska lösningar som rådgivning. Enhetens uppgift är att representera FRA i det myndighetsgemensamma arbetet inom NCSC (Nationellt Cybersäkerhetscenter). Det dagliga arbetet inom NCSC innefattar att inom centret representera FRA men också att vara länken mot FRAs övriga verksamhet.

I rollen som Enhetschef är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att vara med och bygga upp och utveckla en nyskapad enhet. Dina arbetsuppgifter är framförallt att:

 • Leda och utveckla enhetens verksamhet

 • Ingå i kontorets ledningsgrupp

 • Rekrytera

 • (Stötta i framtagandet av processer och rutiner)

 • Budget och uppföljning och planering

 • Bidra till utvecklingen av NCSC

Du kan

Vi söker dig som har:

 • Relevant akademisk utbildning eller motsvarande erfarenheter genom arbetslivserfarenhet

 • Tidigare erfarenhet som chef med personalansvar

 • Goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift

Vi ser det som meriterande om du har:

 • Erfarenhet av att leda verksamhet under utveckling.

 • Erfarenhet som chef i en IT-verksamhet

 • Erfarenhet av cybersäkerhetsområdet

 • Utbildning inom ledarskap och projektledning

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som har en mycket god förmåga att leda andra människor och bidrar till ett trivsamt arbetsklimat präglat av engagemang och motivation. För att trivas i rollen är du van med att hantera många olika arbetsuppgifter samtidigt, är lösningsorienterad, flexibel och har en logisk förmåga som gör att du lyckas balansera mellan de strategiska och operativa arbetsuppgifterna på ett effektivt sätt. För att vara framgångsrik i rollen är din kommunikativa förmåga avgörande. Vi söker dig som är tydlig i din kommunikation där du säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Du har lätt för att skapa goda relationer och bygga nätverk, såväl internt som externt, samt att samarbeta effektivt med andra. Vidare tar du stort ansvar för dina uppgifter, med ett strategiskt och långsiktigt synsätt sätter du upp höga mål både för dig själv och för din verksamhet. Du planerar och organiserar med god struktur och har förmågan att på ett uthålligt sätt arbeta på tills resultat är uppnådda.

Vårt erbjudande

På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större. På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss. Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar.

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information

Arbetet är fördelat på såväl FRA:s anläggning på Drottningholm och NCSC lokal i Solna. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på nummer 010-557 43 91 . Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2023-12-03
Referensnummer 4357/22.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

FRA logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
03 dec. 2023 (5 dagar kvar)
Typ av anställning

Om arbetsgivaren

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte - tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.
http://www.fra.se

Fler jobb från samma arbetsgivare

Stockholms stad
Organisation & ledning
Företagslogga
Stockholms stad
Fastighet
Företagslogga
Stockholms stad
Organisation & ledning
Företagslogga

Liknande Jobb

Stockholms stad
Organisation & ledning
Företagslogga
Stockholms stad
Organisation & ledning
Företagslogga