Agil coach till FRA

Agil coach till FRA

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en erfaren agil coach för att stötta oss i vår agila transformation. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet

Om FRA

Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle - militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi skyddar det viktigaste vi har - vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med hjälp av vår kunskap och kompetens.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag

Som Agil coach kommer ditt huvudfokus att ligga på att hjälpa team och teknikstyrningsdomäner att tillämpa agila och uppskalade agila arbetsmetoder. Du kommer att göra detta genom att delta i och coacha agila ceremonier, hålla utbildningar, utöva mentorskap samt ta fram och underhålla skriftligt material relaterat till agila metoder och arbetssätt. Du kommer också att vara involverad i utvecklingen av vår modell för tillämpning av SAFe och förväntas bidra till att identifiera och hjälpa till att ta bort organisatoriska hinder för att uppnå ett agilt arbetssätt. Som agil coach hör du till avdelningen för teknik och ingår i avdelningens LACE. LACE äger modellen för tillämpningen av SAFe och har som ansvar att stötta avdelningsledningen med att genomföra den agila transformationen.

I denna roll har du många interna kontaktytor och resor i tjänsten kan förekomma. På FRA har vi stark sekretess och det är viktigt att du är bekväm med att hantera detta.

Du kan

Vi söker dig som känner igen sig i, och har kunskap inom eller erfarenhet från följande:Du har eftergymnasial utbildning inom relevant område.Du har erfarenhet av att arbeta med lean-agila ramverk/metoder och praktiker, så som Scrum, DevOps och SAFe.Du har flera års erfarenhet av att coacha team mot agila arbetssätt.Du har branscherfarenhet från IT.Du är certifierad inom SAFe.Du behärskar svenska och engelska flytande, i både tal och skrift.

Vi ser det som meriterande om du har:Erfarenhet av hårdvaruutveckling och/eller systemutvecklingErfarenhet av att arbeta i och kravställa digitala verktyg så som Jira, ConfluenceErfarenhet av arbete i statlig förvaltning, försvarsområdetErfarenhet av att leda agil transformationErfarenhet i att ta fram och arbeta med KPI:erCertifiering som SPCCertifiering som coach och/eller verksamhetsutvecklare

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har förmågan att etablera trovärdighet och är duktig på att påverka och övertyga andra. Du är tydlig och förmedlar energi när du kommunicerar. Rätt person för tjänsten har lätt för att samarbeta med andra och förmåga att anpassa sitt beteende och sin kommunikation efter situation. Som person har du väl grundade och tydliga värderingar och har förmågan att tänka begreppsmässigt på frågor i ett etiskt perspektiv. Du är strukturerad och planerar ditt arbete på ett effektivt sätt och arbetar på tills projekt är avslutade och resultat uppnådda.

Vårt erbjudande

På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större. På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss. Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar.

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på nummer 010-557 43 84. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2023-02-12

Referensnummer 4544/22.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.fra.se
Sista ansökningsdag 12 feb 2023 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte - tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.