Hoppa till innehåll
Fortifikationsverket logotyp

Säkerhetssamordnare till Eskilstuna eller Stockholm

Ansök nu
Om Fortifikationsverket

Säkerhetssamordnare, Eskilstuna eller Stockholm

Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vill du växa med oss bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld? Häng med på vår utvecklingsresa!

Vilka är vi och vad ska du göra?

Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap. På några få år har de säkerhets- och försvarspolitiska förutsättningarna kraftigt förändrat den nationella försvarspolitiken och det innebär att Fortifikationsverket växer. Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Här får du goda möjligheter till kompetensutveckling.

Som Säkerhetssamordnare har du till uppgift att stödja projektverksamheten inom fortifikationsverket med operativt/praktiskt tillämpning av säkerhetsskyddsarbete omfattande bla säkerhetsskyddsplanering, säkerhetsskyddad upphandling med säkerhetsskyddsavtal, fysisk säkerhet och informationssäkerhet. Du ska även kunna stödja och kontrollera säkerhetsskyddet inom myndighetens verksamhet och genomföra utbildning inom säkerhetsskyddsområdet. Arbetet innebär omfattande kontakter internt såväl som med andra myndigheter och företag. Din närmsta chef har arbetsplats vid huvudkontoret i Eskilstuna. För dig som väljer Stockholm som tjänstgöringsort tillkommer regelbundna tjänsteresor till Eskilstuna, samt resor inom Sverige.

Vem är du?

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom säkerhetsskyddsområdet eller motsvarande dokumenterad arbetslivserfarenhet vilken myndigheten bedömer likvärdig. Du har flerårig erfarenhet från arbete med säkerhetsskyddsfrågor inklusive säkerhetsskydds-planering. Vidare har du kunskaper om säkerhetsskyddslagstiftningen och föreskrifter inom området. Du har vana av att hantera säkerhetsskyddsklassificerad information. Du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift. För tjänsten krävs B-körkort.

Det är meriterande om du har kunskaper om Försvarsmaktens föreskrifter om säkerhetsskydd och utbildning som säkerhetsskyddschef/säkerhetschef. Det är också meriterande om du har starka kunskaper inom fysiskt skydd. Vi ser gärna att du har arbetat vid statlig myndighet och har erfarenhet från kontroll- alternativt revisionsverksamhet. Det är fördelaktigt om du har erfarenhet av att hålla föredragningar och genomföra utbildning.

Dina personliga egenskaper är mycket viktiga för oss. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Du är en god kommunikatör med pedagogisk förmåga att förklara och förankra både skriftligt och muntligt. Det är av vikt att du har ett strukturerat arbetssätt och förmåga att ta ansvar för ditt eget arbete samtidigt som du har god samarbetsförmåga. Du har intresse av att finna lösningar till förbättringar och utveckling inom arbetsområdet. Rollen ställer höga krav på personlig integritet.

Vad erbjuder vi dig?

Tillsammans med ca 950 kollegor på Fortifikationsverket runt om i landet jobbar du med ett unikt fastighetsbestånd för att stärka totalförsvaret i Sverige. Vi är stolta över det samhällsviktiga uppdrag vi har där vi bygger, förvaltar och utvecklar avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader. Våra arbetsuppgifter är omväxlande, spännande och utmanande och kräver sin kompetens. Vi arbetar enligt den statliga värdegrunden och dess principer och vi eftersträvar jämn könsfördelning. Lika rättigheter och möjligheter är viktigt för oss. Här får du goda möjligheter till kompetensutveckling och vi jobbar också för att du ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning med möjlighet till provanställning. Svenskt medborgarskap är ett krav, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidareanställning vid myndigheten innebär även att man blir krigsplacerad. Placeringsorten är Eskilstuna eller Stockholm och det finns till viss del möjlighet att arbeta hemifrån.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta Enhetschef Tomas Lönnqvist, tfn 010-44 44 000 eller Rekryteringsspecialist Monica Landmark, tfn 010-44 44 690.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter

Eric Bergman, Ledarna, Tommy Eriksson, SEKO, Karin Alm, SACO. Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000.

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 14 juni 2023. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Mer info
Kontaktperson
Enhetschef Tomas Lönnqvist
Telefon
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
14 juni 2023 (15 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare och experter inom fortifikation, det vill säga skydds- och anläggningsteknik. Vi kombinerar vår unika kompetens med att vara fastighetsägare och byggherre. Vi ser till att försvaret har väl fungerande mark, anläggningar och lokaler för sin verksamhet. På så sätt bidrar vi till landets försvarsförmåga och samhällsberedskap.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare