Hoppa till innehåll

Yrkesofficerare till Operationsledningens personalavdelning

Försvarsmaktens militära operationer och insatser pågår dagligen, nationellt och internationellt, där personalen är en avgörande resurs. Vill du vara med att inrikta, leda och samordna personaltjänsten inom ramen för C Operationsledningens (C OPL) ansvarsområde? Är du intresserad av att påverka personaltjänsten vid planering, genomförande och uppföljning på en operativ nivå?

Om ovanstående verkar intressant - då är du den vi söker.

Arbetsuppgifter
Fokus för verksamheten är personell tillgänglighet och uthållighet i syfte att skapa handlingsfrihet för C OPL. Vi ansvarar för att reglera och ge personaltjänsten rätt förutsättningar för de operationer och insatser som planeras och genomförs där vi också följer upp det operativa personalläge. Sammanvägt ställer detta krav på analysförmåga och helhetsperspektiv hos oss som enskilda stabsmedlemmar. Vi måste kunna tempoväxla och hantera olika tidstempon parallellt. Vi arbetar inom ramen för Svensk planerings- och ledningsmetod (SPL) med försvarsplanering (FP) och försvarsmaktsplanering (FMP). Verkligheten och realism styr våra prioriteringar så vi är alltid beredda att stödja pågående operationer.

Krav
Kvalifikationer
  • Officersexamen eller specialistofficersexamen
  • Erfarenhet från stabsbefattning (från bataljon motsv. till högre stab)
  • Kunskap i engelska på nivå STANAG 333 eller motsvarande
Personliga egenskaper
Du är lösningsorienterad och lyhörd för andras erfarenheter. Du har förmåga att identifiera och kommunicera det viktigaste i en stor mängd information. Du är pålitlig, lojal samt har hög integritet och säkerhetsmedvetenhet. Du har förmåga att hantera plötsliga och oförutsedda händelser. Du har ett förtroendeskapande förhållningssätt och förstår vikten av att fungera i arbetslaget. Du har viljan att utgöra kompetensbärare för personaltjänsten och representant för OPL J1. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
  • Du har kunskaper om personaltjänst vid militära operationer och insatser
  • Du har tjänstgjort i personalfunktionen vid förband
  • Du har erfarenhet av stabsarbete på högre taktisk nivå (FGS, MR motsv.)
  • Du har internationell erfarenhet
Övrigt
Anställningsform: tillsvidareanställningar men tidsbegränsad placering kan erbjudas.
Sysselsättningsgrad: heltid.
Arbetsort: Högkvarteret Stockholm.
Befattningarna tillträds enligt överenskommelse.
Denna annons avser två befattningar i nivåerna OF-3 och OR-8 men det är individens kompetens som avgör rekryteringen. Det innebär att ett nivåunderskridande kan accepteras.

Upplysningar om befattningarna
Har du frågor om befattningarna kontakta Mats Holmberg eller Christian Andersson via växel 08-788 75 00.

Fackliga företrädare
SACO Camilla Robertsson
SEKO Lise-Lotte Larsson
OFR/S Kjell Tetzlaff
OFR/O Arne Nilsson
Samtliga nås genom Högkvarterets växel 08-788 75 00.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2023-11-30. Din ansökan ska innehålla CV och ett personligt brev. I ansökan vill vi att du motiverar varför du är lämpad för befattningen.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret finns överbefälhavaren och generaldirektören. Högkvarteret har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs från 2023-01-01 av försvarsstaben, operationsledningen, militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, samt Högkvarterets stabsavdelning och fristående enheter för tillsyn.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
30 nov. 2023 (1 dag kvar)
Typ av anställning

Liknande Jobb

Stockholms stad
Offentlig Förvaltning
Företagslogga
Stockholms stad
Marknadsföring
Företagslogga