Windows- och Citrixspecialist med utvecklingsansvar till Must

Windows- och Citrixspecialist med utvecklingsansvar till Must

Must Informationshanteringskontor (IHK) ansvarar för informationshantering på Must-gemensam nivå samt planering, utveckling och vidmakthållande av IT-system. Kontoret arbetar för att stärka Musts flexibilitet och förmåga att svara upp mot verksamhetskrav på informationshantering och informationssystem.

Vi förstärker Teknikavdelningen på IHK och söker därför en specialist med utvecklingsansvar. Brinner du för att utveckla och styra spännande system med höga säkerhetskrav i en tekniskt komplex organisation? Är du självgående och har viljan att påverka? Vill du vara med på resan att utveckla IHK till ett kompetenscentrum för underrättelse- och säkerhetsförmågan inom Must rörande IT och informationshantering? Vill du vara med och påverka i en ung organisation som växer snabbt? Vill du vara med och stötta Must operativa verksamhet? Då skall du söka tjänsten specialist med utvecklingsansvar hos oss!

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer att vara en del av ett team som har mycket varierande uppgifter med tonvikt på utveckling och förvaltning av informationssystem med högt ställda krav på säkerhet. Du kommer att vara den som leder arbetet med planering, samordning och strategiska beslut om framtida informationssystem. Du kommer även att bidra med din expertkompetens inom plattformar från Microsoft och Citrix till befintliga och nya informationssystem. Du kommer att leda, inrikta och själv delta i utveckling och driftsättning av informationssystem i komplexa miljöer med mycket hög ställda krav på säkerhet. I arbetet förväntas du leda och styra grupperingar inom utveckling och kontinuitet. Tjänsten kräver att du följer med i utvecklingen och därför ser vi omvärldsbevakning, kontinuerlig vidareutbildning inom verksamhetsområdet och möjlighet till besök på konferenser, mässor m.m. som en naturlig del i arbetet.

Personliga egenskaper

Du brinner för ditt område inom virtualiseringslösningar och Windows-plattformen men har också viljan att få en god integration mellan samtliga delkomponenter - du är en helhetsmänniska. Du har en stark motivation att använda din kunskap för att driva arbetsgruppen framåt liksom att förmedla din kunskap till gruppen. Kontinuitetsplanering ligger dig varmt om hjärtat. Du strävar ständigt efter lära dig mer. Du har ett gediget intresse för teknik i allmänhet och IT i synnerhet samt ett högt säkerhetsmedvetande. Som person är du ansvarstagande, har god förmåga och vilja att strukturera, driva samt dokumentera ditt arbete. Du är också engagerad, vill kunna påverka och förbättra. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer
 • Minst fem års aktuell yrkeserfarenhet av liknande arbetsuppgifter
 • Aktuell yrkeserfarenhet av kontinuitetsplanering inom IT
 • Aktuell yrkeserfarenhet av Citrix Virtual Apps and Desktops
 • Aktuell yrkeserfarenhet inom Windows-plattformen.
 • God förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl tal som skrift
Meriterande
 • Erfarenhet från liknande arbete inom Must eller Försvarsmakten
 • Erfarenhet inom systemutveckling av IT-system som hanterar försvarssekretess
 • Relevanta Citrix-certifieringar
 • Relevanta Windows-certifieringar
 • Relevanta VMware-certifieringar
 • Yrkeserfarenhet inom storage-lösningar
 • Yrkeserfarenhet och/eller relevanta certifieringar inom molnarkitektur
 • Yrkeserfarenhet av nätverk och IT-infrastruktur
Ovan ställda kvalifikationer ska på begäran kunna verifieras genom intyg, referenser samt arbets- eller urvalstester.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Tjänsten är placerad i Stockholm och är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Rektytering sker löpande. Tillträde enligt överenskommelse.

Frågor om befattningen eller rekryteringsprocessen kan mejlas till: hkv-rekrytering-must@mil.se, vänligen skriv "Windows- och Citrixspecialist med utvecklingsansvar" i ämnesraden.

Fackliga representanter är Anders Markow (Saco-S), Roger Eriksson (OFR/O), Katarina Kruse (SEKO), samt Maria Ekelund (OFR/S). De nås via 08-788 75 00 (växel).

Sista ansökningsdag

Varmt välkommen med din ansökan senast 2023-04-16. Din ansökan ska innehålla cv samt ett personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Du ansöker via jobb.forsvarsmakten.se

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är "Ett säkrare Sverige i en osäker värld". Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 16 apr 2023 (27 dagar kvar)