Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Utvecklingshandläggare inriktning forskning och teknikutveckling till cyberförsvaret

Ansök nu
Försvarsmaktens system utsätts dagligen för påfrestningar av främmande aktörer.Vill du värna om Sverige och vår rätt att leva som vi själva väljer i en digitaliserad värld?
Försvarsmaktens cyberförsvar fortsätter växa och nu letar vi efter dig som vill arbeta som utvecklingshandläggare med ett stort intresse för forskning och teknikutveckling inom cyberförsvarsområdet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetet som utvecklingshandläggare vid sektionen för cyberförsvar innebär framtagning av beslutsunderlag till stöd för utveckling av Försvarsmaktens förmåga till att genomföra försvarsoperationer i cyberrymden. Exempel på arbetsuppgifter är analys, planering, inriktning och uppföljning av forskning och teknikutveckling inom cyberförsvarsområdet. Arbetsuppgifterna inkluderar också framtagning av underlag för verksamhets-, process- och organisationsutveckling. Som utvecklingshandläggare kommer du att arbeta på militärstrategisk nivå med att planera, koordinera och följa upp Försvarsmaktens cyberförsvar och utvecklingen av cyberförsvarsförmågan. Du förväntas företräda Försvarsmaktens cyberförsvar i olika forum och projekt, främst internt men även nationellt och internationellt.

Exempel på arbetsuppgifter är:
 • initiera, analysera, planera, inrikta, samordna och följa upp forskning och teknikutveckling inom cyberförsvarsområdet som stöd till innovationsledaren.
 • utreda verksamhetens behov samt analysera marknadens produkter, lösningar och trender.
 • analys och omvärldsbevakning, som underlag för att planera och utveckla cyberförsvarsförmågan.
Inom Försvarsmaktens cyberförsvar erbjuds du kontinuerligt kompetensutveckling så att du vidareutvecklas i din roll och får de förutsättningar som krävs för att du ska lyckas med ditt uppdrag.

Kvalifikationer
 • Relevant naturvetenskaplig eller teknisk akademisk examen, lägst magisternivå.
 • Minst 5 års arbetslivserfarenhet efter examen, inom vad vi bedömer som relevant område.
 • Teknisk förståelse av IT-system och datakommunikation
 • Dokumenterad erfarenhet av analytiskt arbete.
 • God förmåga att sammanställa och presentera material muntligt och i skrift.
 • God förmåga i tal och skrift på svenska och engelska.
Meriterande kvalifikationer
 • Erfarenhet från arbete i Försvarsmakten, gärna central nivå.
 • Erfarenhet från arbete inom försvarssektorn, nationell kritisk infrastruktur eller likvärdigt
 • Tillämpning av säkerhetsskyddslagstiftningen vid utveckling, driftsättning, vidmakthållande och avveckling av it-system och kommunikationslösningar.
 • Erfarenhet av att leda program alternativt projekt inom myndighet.
 • Erfarenhet från arbete med och kunskap om arkitektur, design och kravställning avseende säkerhet i IT-system och säkra kommunikationslösningar.
 • Erfarenhet från säkerhetsanalyser av IT-system och från teknisk projektledning
Personliga egenskaper
Du är flexibel och har förmåga att prioritera för att leverera underlag med kvalitet inom angivna tidsförhållanden. Vi förutsätter att du har hög inlärningskapacitet och aktivt håller dig uppdaterad inom ditt arbetsområde. Du trivs med ett högt tempo, är prestigelös, gillar att arbeta i grupp och har god samarbetsförmåga. Du är en stabil person med hög integritet som inte räds att ta egna initiativ för att hitta lösningar. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Fackliga representanter
OFR/S Kjell Tetzlaff, SACO Camilla Robertsson,SEKO Lise-Lotte Larsson
OFR/O Arne Nilsson. Samtliga nås via växel 08-788 75 00.

Övrigt
Tjänsten är heltid, tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning, tillträde efter överenskommelse. Arbetsort är Stockholm.Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. Du måste därför vara svensk medborgare.Tjänsten är oberoende och kan sökas av såväl civil som militär personal.Urvalsprocessen kommer att kompletteras med arbetspsykologiska tester. Frågor om befattningen mejlas in till cyberintresse@mil.se.

Välkommen med din ansökan, CV samt ett personligt brev där Du motiverar varför Du är lämpad för denna befattning,senast den 2023-10-08. Mejla ansökan till cyberintresse@mil.se, ange referens 772101.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
08 okt. 2023 (10 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare