Utbildningsadministratör till Försvarsmusiken, 12 månaders visstidsanställning

Utbildningsadministratör till Försvarsmusiken, 12 månaders visstidsanställning

Är du en god administratör och har erfarenhet av utbildningsverksamhet? Har du dessutom ett intresse för musik? Försvarsmaktens enhet Försvarsmusiken söker nu en Utbildningsadministratör för en 12 månader lång visstidsanställning. Välkommen med din ansökan!

Om enheten
Försvarsmusiken (Fömus) är Försvarsmaktens enhet med funktionsansvar för den Svenska militärmusiken. Enheten är organisatoriskt placerad i Livgardet. Huvuduppgiften är statsceremonier med musik vid nationella högtidsdagar, Riksmötets öppnande, statsbesök, kungliga audienser, högvaktsavlösning med vaktparad samt medverkan vid högre chefs- och förbandsaktiviteter inom Försvarsmakten. Därutöver erbjuds ett brett utbud av konsertverksamhet främst under vinterhalvåret.

Försvarsmusikens heltidsanställda musikkårer är Arméns musikkår, Livgardets dragonmusikkår och Marinens musikkår. Försvarsmusiken utövar ett funktionsansvar för de 25 hemvärnsmusikkårerna, från Boden i norr till Ystad i söder.

Befattningen erbjuder

Försvarsmusikens stab består av tolv medarbetare och är placerad på Livgardets kavallerikasern på Östermalm i Stockholm. Stabens uppgift är att stödja chefen Försvarsmusiken i att leda, vidmakthålla och utveckla svensk militärmusik.

Som Utbildningsadministratör kommer du att arbeta på Försvarsmusikens stab med främst utbildningsfrågor för hemvärnsmusikkårerna. Du kommer att arbeta tillsammans med Utbildningsansvarig och du rapporterar till chefen för hemvärnsmusikavdelningen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Administrera och följa upp kursverksamhet för hemvärnsmusikkårerna
 • Fungera som "spindel i nätet"
 • Daglig drift och administration, bland annat utfärdande av kursintyg, registrering av kursdeltagare
 • Vara kontaktperson mot hemvärnet, försvarsmusiken och FM notarkiv
 • Övrig ekonomiadministration
KRAV

Kvalifikationer:
 • Gymnasial utbildning
 • Aktuell och relevant erfarenhet av administration inom utbildningsverksamhet
 • Mycket god datorvana
 • Goda kunskaper i svenska språket i både i tal och skrift
 • B - körkort
Personliga egenskaper:

För att både trivas och passa i rollen ser vi att du är ansvarsfull, strukturerad och har förmågan att "hålla många bollar i luften". Du har en stor social kompetens och har lätt att skapa kontakter. Du har lätt att samarbeta med andra samtidigt som du även har förmågan att självständigt lösa uppgifter. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande:
 • Erfarenhet av Försvarsmakten stödsystem SAP
 • Tidigare erfarenhet av Försvarsmakten, Exempel genom tidigare anställning i FM, hemvärnet eller genomförd grundläggande militär utbildning
 • Erfarenhet av musikalisk verksamhet
Övrigt
Anställningsform: 12 månader. Särskild visstidsanställning (SÄVA).
Sysselsättningsgrad (hel-deltid): Heltid.
Arbetsort: Stockholm med anställning vid HvSS och arbetsplats Livgardets kavallerikasern.
Tillträdesdatum: snarast.

Helgarbete kan förekomma.

För upplysningar om befattningen kontakta:
Musikinspektör Leif Karlsson, leif.karlsson@mil.se

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
Fömus Personalchef, Sofie Hallenius, sofie.hallenius@mil.se

Fackliga företrädare:
SEKO: Thomas Klasson

SACO: Johan Gillemyr

OFRO: Stefan Morin

OFRS: Kenneth Hartikainen

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-04-24. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vårt huvudsäte är i Kungsängen utanför Stockholm, men vi finns också i Sollentuna, i centrala Stockholm, Uppsala, Göteborg och Karlskrona.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 24 mars 2023 (2 dagar kvar)