Stabsadministratör vid Insatsstabens genomförandesektion

Stabsadministratör vid Insatsstabens genomförandesektion

Vill du vara med och påverka Sveriges försvarsförmåga och befinna dig mitt i händelsernas centrum? Försvarsmaktens högkvarter och insatsstaben söker nu en ny medarbetare till Insatsstabens genomförandesektion. Tjänstens uppgift är att stödja sektionen med administrativa uppgifter inkluderande administration av IT system.

Försvarsmaktens Insatsstab ansvarar för planering och genomförande av Försvarsmaktens nationella och internationella operationer. Genomförandesektionen ansvarar för Insatschefens samlade lägesbild samt att leda och följa upp insatsverksamheten inom Försvarsmakten. Sektionen består både av civila och militära medarbetare. Som administratör kommer du spela en viktig roll i Försvarsmaktens insatsverksamhet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Bistå i sektionens ärendehantering inklusive lottning och uppföljning.
 • Ha god förståelse för organisationens verksamhet förvalta och i viss mån utveckla metoder och processer inom informationstjänsten.
 • Hantera många kontaktytor såväl inom Högkvarteret samt i insatsorganisationen.
 • Ha ansvar för att delar av insatsorganisationens informationshantering i operativt ledningsstödsystem samt övningsportaler (t.ex. SWECCIS INS) fungerar avseende innehåll och metadata.
 • Ansvara för att utbilda personal och övningsdeltagare i informationshanteringsrutiner, t.ex. användarutbildning i aktuella ledningsstödsystem såväl analoga som digitala.
 • Delta i utveckling och vidmakthållande av INSS Standard Operation Procedures.
 • Tillse att sektionen följer gällande direktiv och regler avseende informationshantering.
 • Sköta administration kring och bidra till sektionens samt C INS orderverk.
 • Hantera administrativa uppgifter som att skriva protokoll, boka lokaler samt understödja sektionschefen avseende personaladministration.
KRAV
Kvalifikationer
 • Erfarenhet från arbete i militär stabs- och expeditionsmiljö
 • Erfarenhet av SAP (PRIO)
 • Erfarenhet av Sharepoint 2010 samt 2019
 • Du har lägst gymnasieexamen med goda betyg
 • Du har en utmärkt förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och på engelska
 • Goda kunskaper i Officepaketet
Personliga egenskaper
Tjänsten som stabsadministratör ställer högra krav på att kunna arbeta med hög precision ibland med korta tidsförhållanden. Av den anledningen behöver du vara stresstålig, strukturerad och med en välutvecklad förmåga att ta ansvar och initiativ. Du behöver ha lätt för att ta till dig ny kunskap.

Du kommer dagligen att interagera med ett stort antal människor vilket ställer höga krav på social kompetens, samarbetsförmåga och hög serviceanda. Samtidigt behöver du vara rustad med en hög integritet, noggrannhet och ha ett högt säkerhetsmedvetande. Vi ser det som en självklarhet att du delar Försvarsmaktens värdegrund. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Meriterande
 • Erfarenhet av arbete i Försvarsmakten och/eller annan statligt förvaltning
 • Tjänstgöring i utlandsstyrkan eller inom försvarets frivilligrörelse
 • Erfarenhet av kommendantur
 • Erfarenhet av annat serviceinriktat administrativt arbete
 • Erfarenhet av Försvarsmaktens system VIDAR och/eller SWECCIS
 • B-körkort
Övrigt
Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Anställningsform: Tillsvidare, inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Sista ansökningsdatum
Välkommen med din ansökan senast 2023-02-09. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev. I din ansökan vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Upplysningar om tjänsten
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Ola Jansson via ola.jansson@mil.se alt. via växel 08-788 75 00.

Fackliga kontaktpersoner
OFR/O HKV Arne Nilsson
SACO HKV Camilla Robertsson
Försvarsförbundet, OFR/S HKV Kjell Tetzlaff
SEKO HKV Lise-Lotte Larsson

Ovanstående nås på telefon 08-788 75 00
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret finns överbefälhavaren och generaldirektören. Högkvarteret har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs från 2023-01-01 av försvarsstaben, operationsledningen, militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, samt Högkvarterets stabsavdelning och fristående enheter för tillsyn.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 9 feb 2023 (5 dagar kvar)