Hoppa till innehåll
Vill du vara med och aktivt delta i utvecklingen av Försvarsmaktens miljöarbete? Är du intresserad av ett arbete på strategisk nivå?

Just nu söker vi en senior medarbetare som ska förstärka vår miljö- och hållbarhetssektion i Försvarsstaben!

Om enheten
Sektionen för miljö- och hållbarhet ingår Försvarsmaktens infrastruktursavdelning under Försvarsstabens stödenhet vid Högkvarteret. Våra uppgifter är att vara Försvarsmaktens kunskapscentrum inom miljöområdet. Vi ska stödja hela organisationen genom olika styrningar och vägledningar, samt delta i remisshantering, utredningar och rapporteringar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta brett med miljöfrågor i både rådgivande, stödjande och utredande funktioner. En del av arbetet som hållbarhetsstrateg innebär miljöstrategiska analyser för att kunna bedöma hur olika scenarier och antaganden påverkar Försvarsmaktens verksamhet. I din befattning kommer du att leda komplexa uppgifter. I arbetet ingår även att representera myndigheten inom ditt kompetensområde nationellt och internationellt. Vi ser därför att du har flerårig erfarenhet inom arbetsområdet.

Kvalifikationer:
  • Akademisk examen inom miljö- eller teknikområde som arbetsgivaren bedömer relevant
  • Flerårig aktuell erfarenhet av att arbeta strategiskt med miljöfrågor
  • Erfarenhet av miljöarbete på myndighet
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift
  • Innehar B körkort
Personliga egenskaper:
Arbetet innebär stor och direkt påverkan på Försvarsmaktens strategiska arbete. Detta kräver att du har hög integritet och kan företräda avdelningen vid föredragningar för försvarsmaktsledningen såväl som vid regeringskansliet. Du är noggrann och prestigelös, vilket också innebär att du är en god lagspelare som är van att samarbeta med andra och har en väl utvecklad kommunikativ förmåga. Du har stark förmåga att självständigt driva frågor, är flexibel och kan hantera tillfälliga toppar i arbetsbelastning utan att bli stressad.

Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper, lämpligheter och uppnådda resultat inom tidigare verksamhetsområden.

Meriterande kvalifikationer:
  • God kännedom om Försvarsmaktens verksamhet
  • Erfarenhet av att arbeta inom försvarssektorn
  • Erfarenhet av att arbeta inom internationell verksamhet
  • Erfarenhet av att arbeta med klimatfrågor (gärna klimatanpassning och klimatrapportering)
  • Erfarenhet av att arbeta med miljöledningssystem, miljötillsyn eller miljörevisionsarbete
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare. Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Stockholm
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse.

För upplysningar om befattningen kontakta:

Malin Höök 070-8549463 (chef på miljö- och hållbarhetssektionen)

Fackliga företrädare:

OFR/O HKV Arne Nilsson

OFR/S HKV Kjell Tetzlaff

SACO HKV Camilla Robertsson

SEKO Försvar HKV Lise-Lotte Larsson

Samtliga nås via växeln på 08-788 75 00.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan senast 2023-12-08. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret finns överbefälhavaren och generaldirektören. Högkvarteret har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs från 2023-01-01 av försvarsstaben, operationsledningen, militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, samt Högkvarterets stabsavdelning och fristående enheter för tillsyn.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
08 dec. 2023 (7 dagar kvar)
Typ av anställning

Liknande Jobb

Stockholms stad
Offentlig Förvaltning
Företagslogga
Stockholms stad
Marknadsföring
Företagslogga