Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Sektionschef till Högkvarterets Sambandscentral

Ansök nu
Är du vår nya sektionschef? Vi söker dig som vill arbeta i en dynamisk och föränderlig miljö, där du samtidigt ska vara med och skapa struktur och tydlighet inom Sambandscentralen. Du kommer att vara med att utveckla vägen framåt tillsammans med personalen, din egen ledning och i samarbete med Försvarsmaktens Högkvarter.

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) söker nu sektionschef till Högkvarterets Sambandscentral i Stockholm. Sambandscentralens uppgift är att möjliggöra så att Högkvarteret kan kommunicera internt (med andra militära förband) samt externt (med andra myndigheter) på ett säkert sätt.

Sambandscentralen är bemannad dygnet runt, året om. Sambandscentralen deltar vid övningsverksamhet i Högkvarteret. Därpå är Sambandscentralen i stor utveckling i och med Sveriges ansökan om att gå med i NATO. Allt detta kommer att ställa stora krav på dig som chef att kunna leda personal och verksamhet i en föränderlig och expansiv tid.

Sambandscentralen vid HKV ingår i Sambandsavdelningen och du förväntas samverka med de övriga sektionscheferna för att tillsammans stödja Försvarsmaktens högre ledningsnivåer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Leda och utveckla verksamheten vid sambandscentralen.
 • Stödja personalen i hantering av ärenden vilket ställer krav på förståelse för sambandssystem och hantering av allmänna handlingar i myndigheten.
 • Personaltjänst i form av rekrytering, tidsplanering, schemaläggning, medarbetarsamtal och utveckling av personalen.
 • Vid behov dekryptera eller kryptera handlingar.
 • Vid behov hantera import och export av handlingar mellan olika IT-system.
 • Stödja signalskyddstjänsten.
Kvalifikationer
 • Chefs- eller ledarerfarenhet
 • God datorvana
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
 • B-körkort
Meriterande
 • Högskoleexamen
 • Genomförd värnplikt, GMU eller tjänstgöring i någon frivilligorganisation.
 • Erfarenhet av tjänstgöring inom Försvarsmakten, försvarsnära myndighet eller totalförsvaret.
 • Erfarenhet av stabsarbete.
 • Erfarenhet av arbete vid sambandscentral eller erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms likvärdig.
 • Kännedom och kunskap kring Försvarsmakten och dess ledningsnivåer.
 • Erfarenhet av att hantera säkerhetsskydds- och sekretessklassificerad information.
Personliga egenskaper

För att trivas hos oss är det viktigt att du har ett gott omdöme, trivs att arbeta tillsammans med andra och är ordningsam. Du har en positiv grundinställning och brinner för att möjliggöra för personalen att ge bästa möjliga service till våra betjänade staber. Du kan samarbeta med, och skapa grund för gott samarbete inom, den egna arbetsgruppen men även den ledning vi betjänar; Högkvarteret.

Som chef krävs att du har integritet i dig själv och en nyfikenhet för din personal och möjliggör för deras tankar och idéer, samtidigt som du utvecklar mot högre chefs mål och inriktning.

Du leder verksamhet i en tid av utveckling och tillväxt. Du måste vara öppen för att leda verksamheten och din personal in i nya arbetsuppgifter och arbetssätt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Befattningen är civil.

Befattningen är en tillsvidareanställning och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten. Tillträde snarast möjligt enligt överenskommelse.

Arbetsort: Stockholm

Arbetstider är normalt sett kontorstid på helgfria vardagar, arbete på obekväma arbetstider förekommer såsom kvällar och helger. Tjänsteresor inom och utanför Sverige förekommer.

Upplysningar om tjänsten lämnas av avdelningschefen för Sambandsavdelningen via fmtis-lse-sba-rekrytering@mil.se.

Fackliga kontaktpersoner OFR/O Håkan Larsson OFR/S Martin Sparr SACO Pär Lohman SEKO Matz Felix Samtliga nås via växeln: 019-39 35 00

Välkommen med din ansökan senast 2023-10-09.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
09 okt. 2023 (16 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare