Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Sambandshandläggare till Högkvarterets sambandscentral, skiftbefattning

Publiceringsdatum
05 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Vill du arbeta i en stimulerande miljö, där alla ser fram emot att komma till jobbet, där vi alla jobbar åt samma håll? Vill du samtidigt vara med och bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kanske detta är något för dig! Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) söker skiftgående sambandshandläggare till Högkvarterets sambandscentral.

Befattningen erbjuder

Hos oss får du en varierad och stimulerande arbetsmiljö, där ingen dag är den andra lik. God service och gott samarbete står i fokus varje dag och vi erbjuder goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi erbjuder även generösa semestervillkor, samt träning tre timmar i veckan på arbetstid, träningskläder och löparskor.

Sambandscentralen, FMTIS

Högkvarterets sambandscentral (SbC HKV) i Stockholm, ingår i Sambandsavdelningen, som består av fem sambandscentraler, vars uppdrag är att stötta Högkvarteret och försvarsgrensstaberna i Stockholm, Enköping, Uppsala och Muskö. Sambandscentralen bidrar till Försvarsmaktens förmåga att kommunicera inom olika delar av försvaret. Kortfattat innebär det meddelandeförmedling, kryptonyckel-administration och kortadministration. Högkvarterets sambandscentral är bemannat dygnet runt, alla dagar, året runt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som sambandshandläggare, arbetar du och ditt team med sambandscentralens operativa åtaganden dygnet runt, året runt. Bland annat innefattar det att, genom fastställda rutiner, distribuera och vidareförmedla all in- och utgående information i sambandscentralen, samt importera och exportera data i olika system. Du kommer även att stödja Högkvarterets personal i vår kundservicemottagning och tjänstgöra på plats i vår nyupprättade internationella sambandscentral. Vi bemannar även Försvarsmaktens växel efter kontorstid.

Kvalifikationer
  • Gymnasieexamen med godkända betyg
  • Mycket god datorvana
  • Mycket god förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska
  • Dokumenterat god arbetserfarenhet inom service, kommunikation, myndighetsutövande eller annat område som arbetsgivaren bedömer likvärdig
Meriterande kvalifikationer
  • Grundläggande signalskyddsutbildning
  • Tidigare erfarenhet av IT- och/eller expeditionstjänst
  • Militär grundutbildning
  • Körkort B
  • Tidigare tjänstgöring inom statlig myndighet i totalförsvaret
  • Hanterat sekretessbelagd information
Personliga egenskaper

Vi söker dig som är en serviceorienterad lagspelare, som sätter stort värde på samarbetet mellan dig och dina kollegor. Du sprider positiv energi till teamet och är noggrann och professionell i din handläggning av olika slag. Du är nyfiken, lösningsorienterad och kommer gärna med initiativ till utveckling. Försvarsmaktens värdegrund ligger dig varmt om hjärtat och du har förmågan att se din del i arbetet som ett bidrag i det stora hela. Mycket stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper.

Övrigt

Arbetsort: Stockholm

Arbetstid: Skiftarbete med 35 timmarsvecka, bemanning dygnet runt med en fördelning om dagtid, kvällar, nätter och helg, där längre arbetspass förekommer.

Befattningen är en civil tjänst med tillsvidareanställning som påbörjas med sex månaders provanställning, om du inte redan arbetar inom myndigheten. Tillträde enligt överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas. I denna befattning kommer du att krigsplaceras och genomgå en säkerhetsprövning varje år, därför behöver du ha ett svenskt medborgarskap.

Frågor om befattningen eller rekryteringsprocessen mejlas till: fmtis-lse-sba-rekrytering@mil.se

Information om rekryteringsprocessen:

Diana Lind-Oros: 019- 39 35 00

Fackliga företrädare:

SACO: Pär-Erik Loman

SEKO: Matz Felix

OFR/O: Johan Nestwall-Boo

OFR/S: Martin Sparr

Samtliga nås via Försvarsmaktens växel: 019-39 35 00

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2024-09-01. Din ansökan bör innehålla CV, samt personligt brev, där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Ansökan sker via jobb.forsvarsmakten.se

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 800 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
01 september 2024 (42 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren