Rikshemvärnsstaben söker stabsassistent till Genomförandeavdelningen

Rikshemvärnsstaben söker stabsassistent till Genomförandeavdelningen

Nu söker vi ytterligare en stabsassistent till Rikshemvärnsstaben, denna gång till Genomförandeavdelningen. Vill du vara en del av Rikshemvärnsstabens tillväxt och arbeta i en utvecklande och positiv miljö? Är du intresserad av att lära dig om stabsarbete på central nivå? Är du en driven, positiv och ansvarsfull lagspelare? Välkommen med din ansökan!

Om enheten
Hemvärnet är en del av Försvarsmaktens insatsorganisation och utgör nästan hälften av personalen. Rikshemvärnsstaben är Rikshemvärnschefens stab för att leda och inrikta förbandsproduktionen av stridskraften hemvärnet. Stridskraften Hemvärnet består av olika typer av krigsförband och verksamheter med stridsskola, fyra militärregioner med staber, militärregionförband, 40 hemvärnsbataljoner samt ett antal hemvärnsförband. Stridskraften är under stark tillväxt där antalet fast anställda ska vara ca 800 och de frivilliga i hemvärnsförbanden ska vara ca 25 000 till år 2024.

Vi erbjuder dig ett arbete där du får möjlighet att både utvecklas och utmanas i en föränderlig miljö i tillväxt. Vi som arbetar vid Rikshemvärnsstaben har stort engagemang, stark laganda och nära till skratt. Tillsammans med oss kommer du att fördjupa dina kunskaper inom analys, projektledning och stabsarbete på central nivå.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Rikshemvärnsstabens genomförandeavdelning består fyra sektioner inom genomförande, planering, ekonomi och frivilligverksamheten och är tillsammans ca 15 medarbetare.

Rollen som stabsassistent och utgör ett administrativt stöd åt både avdelningschef och underställda sektioner. Som stabsassistent har du en viktig roll i avdelningen och sektionernas utveckling och arbetar brett med administrativa uppgifter, upprättande av skrivelser och protokoll, bokningar, beställningar, uppdatera samarbetsytor, inköp, arbetstidsplanering samt beredning och sammanställning av underlag i olika ledningssystem. Som stabsmedlem kommer du även att stödja de andra avdelningarna vid Rikshemvärnsstaben.

Krav
Kvalifikationer
 • Genomfört GMU eller värnplikt i Försvarsmakten
 • Fullständig gymnasieutbildning med godkända betyg
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
 • Mycket god datorvana och goda kunskaper i MS Office
Personliga egenskaper

För att både trivas och passa i rollen som stabsassistent tror vi att du är van vid att arbeta självständigt, är ansvarsfull, noggrann och lojal. Du har en god samarbetsförmåga, är analytisk och strukturerad. Du är också mån om att göra ditt bästa, målfokuserad och är serviceinriktad. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
 • Gruppchefsutbildning från värnplikten/grundutbildningen
 • Kunskaper i Försvarsmaktens IT-system, PRIO/SAP, VIDAR, SWECCIS, ISUS, SHAREPOINT
 • Genomförd grundkurs säkerhetstjänst
 • Utbildad på Försvarsmaktens kryptosystem
 • Genomförd grundkurs i stabstjänst
 • Tidigare anställd inom Försvarsmakten
 • Erfarenhet av arbete som stabsassistent
 • Erfarenhet från arbete i annan statlig förvaltning
 • Erfarenhet av serviceinriktat administrativt arbete
Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning, anställningen inleds med 6 månaders provanställning.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Stockholm
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse.
Tjänsten kan innebära resor samt kvälls- och helgtjänst.

För upplysningar om befattningen kontakta:
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta stf chef Åke Widing, på tel. 070-812 40 76.

För information om rekryteringsprocessen kontakta: Anna Aurell-Sundvall, HR-Specialist tel.076-610 52 34.

Fackliga företrädare:
OFR/O HKV Arne Nilsson
SACO HKV Camilla Robertsson
OFR/S HKV Kjell Tetzlaff
Ovanstående nås på telefon 08-788 75 00
SEKO Thomas Klasson telefon 08-584 540 00

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-01-31. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Hemvärnet är en del av Försvarsmaktens insatsorganisation och i stark tillväxt.

Hemvärnet verkar i fred, kris och krig och som krigsförband är dess huvuduppgift att skydda, bevaka, ytövervaka samt stödja samhället. På många sätt är Hemvärnet en nationell stomme för försvaret och skyddet av Sverige. Antalet fast anställda ska vara ca 800 och de frivilliga i hemvärnsförbanden ska vara ca 25 000.

Rikshemvärnsstaben är rikshemvärnschefens centrala stab för att leda och inrikta förbandsproduktionen av stridskraften hemvärnet. Rikshemvärnschefen ansvarar för att utveckla och vidmakthålla stridskraften hemvärnet som består av fyra militärregioner med staber, utbildningsgrupper, territoriella förband och hemvärnsförband, Hemvärnets stridsskola HvSS samt musikkårer.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 31 jan 2023 (4 dagar kvar)