Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Projektsamordnare/INFRA-handläggare

Publiceringsdatum
03 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Om enheten
Fastighetssektionen består idag av sex stycken medarbetare (varav 4 st. arbetar som Projektsamordnare/INFRA-handläggare) + chef med ansvar för Högkvarterets fastigheter (nio stycken inkl. enskilda lokaler) i Stockholm. Vi har även Garnisonsansvar. Samtliga hyresavtal är s.k. in-avtal dvs. där Högkvarteret är 2:a alt. 3:e hands hyresgäst.

Försvarsmakten och Högkvarteret är under tillväxt och Fastighetssektionen har ett brett ansvarsområde vilket bidrar till att vi har ett högt arbetstempo. Med anledning av hyresavtalsförhållandena samt att vi arbetar enligt Försvarsmaktens INFRA-process så har vi ett nära samarbete med både Fortifikationsverket (FortV.) och Lokalplaneringsenheten Mitt (LplE M). Tillsammans ansvarar vi för avveckling, förvaltning/vidmakthållande och utveckling. Behoven är många och i rollen som Projektsamordnare/INFRA-handläggare behöver man vara såväl ambitiös och driven som duktig på att koordinera flera ärenden & projekt parallellt. Utifrån vårt ansvarsområde så söker vi någon som både är en lagspelare samt trygg i en roll som till stor del består av eget ansvar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Fastighetssektionen arbetar enligt Försvarsmaktens INFRA-process vilket innebär att vi har ett nära samarbete med både Fortifikationsverket & LpLE M (Försvarsmaktens Lokalplaneringsenheten Mitt).

Vi arbetar i flera tidsperspektiv; från den dagliga driften (fastighetsfrågor/lokalärenden) till längre projekt som sträcker sig över år. Rollen innebär många kontaktytor så som våra verksamheter (inom Högkvarteret), entreprenörer, hyresvärd & fastighetsägare då samtliga av våra fastigheter är införhyrningar. Då vi är en servicefunktion inom Högkvarteret så behöver du kunna planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett väl genomtänkt sätt för att uppnå effektivitet och hålla deadlines.

Vi förväntar oss även att du skall delta i projektgrupper som vår sektions representant samt självständigt kunna driva projekt i egenskap av verksamhets-/hyresgästrepresentant/projektledare. I rollen ingår även arbetsuppgifter så som att utreda, ta fram/skapa och granska underlag. Eftersom att rollen ställer höga krav på kommunikation så väl i text som i tal så behöver du ha lätt för att formulera dig och anpassa dig efter de krav som gäller.

Då vår Brandskyddssamordnare skall vara föräldraledig under ett år så söker vi nu dennes ersättare i form av en vikarie. Rollen innebär att ansvara för samordningen av brandskyddsarbetet inom Högkvarters fastigheter t.ex. kontrollera att besiktningar utförs, avvikelser hanteras, systematiska brandskyddsarbetet, brandutbildningar och utrymningsövningar genomförs.

KRAV
Kvalifikationer

  • Eftergymnasial utbildning inom Bygg/Fastighet eller annan arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer motsvarande
  • Relevant erfarenhet av förvaltning eller hyresgästkontakt (t.ex. som hyresgästkoordinator, facility manager, lokal-/fastighetsförvaltare eller annan roll som arbetsgivaren anser likvärdig)
  • Mycket goda kunskaper i MS Office (Word, Excel, Powerpoint & Outlook)
  • Mycket goda kunskaper i svenska såväl i tal som i skrift
Personliga egenskaper
  • Hög leverans- & prestationskapacitet, stort engagemang, resultatinriktad och ambitiös. Vara alert och proaktiv då förutsättningarna förändras och ingen dag är den andra lik hos oss.
  • Noggrann, strukturerad och tydlig i din kommunikation/beställning och därmed känna dig trygg i att koordinera på egen hand så väl som samverka med andra (både interna & externa parter).
  • Kunna hantera en större mängd ärenden och projekt parallellt och därmed prioritera både på egen hand samt tillsammans med kollegor & chef.
  • Prestigelös, ansvarstagande & handlingskraftig - inte tveka för att kavla upp ärmarna samt handlingskraftig för att hitta möjliga lösningar & strukturerad för att administrera dem. Kapacitet att fatta egna beslut vid behov samt förståelse för riktlinjer och processer och därmed noggrant följa dem.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
  • Relevanta kunskaper och erfarenheter av att arbeta med brandskyddsarbete
  • Relevant erfarenhet som Beställare/Projektledare/samordnare (ombyggnationer/lokalanpassningar) eller annan roll som arbetsgivaren anser likvärdigt
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).


Övrigt
Anställningsform: Vikariat 1 år.
Sysselsättningsgrad: 100%.
Arbetsort: Stockholms innerstad.
Tillträdesdatum: Efter överenskommelse.

Upplysningar om befattningen samt rekryteringsprocessen
Madeleine Edborg Silvén

Fackliga företrädare
Camilla Robertsson (SACO)
Lise-Lotte Larsson (SEKO)
Kjell Tetzlaff (Försvarsförbundet OFR/S)
Arne Nilsson (Officersförbundet, OFR/O)

Samtliga nås via växeln: 08-788 75 00.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2024-05-27. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret finns överbefälhavaren och generaldirektören. Högkvarteret har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs från 2023-01-01 av försvarsstaben, operationsledningen, militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, samt Högkvarterets stabsavdelning och fristående enheter för tillsyn.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
27 maj 2024 (6 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren