Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Projektsamordnare/INFRA-handläggare till Fastighetssektionen

Högkvarteret Stab (HKV STAB) säkerställer service & stöd vid förbandet Högkvarteret.
Här samlas stödfunktionerna för HKV interna säkerhet (security), personal-, ekonomi- , logistik- & fastighetsförvaltning och utveckling för förbandet HKV inom dessa områden.

Om enheten

Fastighetssektionen består idag av sex stycken medarbetare (varav 4 st. arbetar som Projektsamordnare/INFRA-HL) + chef med ansvar för Högkvarterets fastigheter (nio stycken inkl. enskilda lokaler) på Gärdet i Stockholm.

Försvarsmakten och Högkvarteret är under stark tillväxt och Fastighetssektionen har ett brett ansvarsområde vilket bidrar till att vi har ett högt arbetstempo. Med anledning av hyresavtalsförhållandena samt att vi arbetar enligt Försvarsmaktens INFRA-process så har vi ett nära samarbete med både Fortifikationsverket (FortV.) och Lokalplaneringsenheten Mitt (LplE M).

Sektionen sitter tillsammans i öppet kontorslandskap vilket medför närhet till kollegor. I många av våra ärenden och projekt så samarbetar och samverkar vi även med andra sektioner inom HKV STAB.

Vi har en jämn könsfördelning, blandade åldrar och bakgrunder inom sektionen. Tillsammans har vi bred erfarenhet från bygg- & fastighetsbranschen. Vi befinner oss i ett spännande skede där Försvarsmakten växter och utvecklas. Känner du dig träffad och vill vara med på vår tillväxtresa?

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Vi arbetar i flera tidsperspektiv; från den dagliga driften (fastighetsfrågor/lokalärenden) till längre projekt som sträcker sig över år. Rollen innebär många kontaktytor så som våra verksamheter (inom Högkvarteret), entreprenörer, hyresvärd & fastighetsägare då samtliga av våra fastigheter är införhyrningar.

Vi förväntar oss även att du skall delta i projektgrupper som vår sektions representant samt självständigt kunna driva projekt i egenskap av verksamhets-/hyresgästrepresentant/projektledare. I rollen ingår även arbetsuppgifter så som att utreda, ta fram/skapa och granska underlag.

Krav

Kvalifikationer
 • Eftergymnasial utbildning inom Bygg/Fastighet eller annan arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer motsvarande
 • Erfarenhet av beställarroll/arbete som kravställare inom bygg- & fastighet
 • Mycket goda kunskaper i MS Office (Word, Excel, Powerpoint & Outlook)
 • Mycket goda kunskaper i svenska såväl i tal som i skrift
Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen som Projektsamordnare/INFRA-handläggare behöver du vara bidragande till en hög leverans- & prestationskapacitet.
Vi söker dig som har ett stort engagemang, resultatinriktad och ambitiös inställning till arbetet. Som person är du nogrann, strukturerad och tydlig i din kommunikation. Arbetet innebär att du behöver vara trygg med att koordinera på egenhand med även vara en lagspelare mot andra parter, internt och externt. Eftersom vi är i en tillväxtfas så innebär det att arbetet kan utvecklas och nya arbetssätt och tillhöranade arbetsuppgifter kan implementeras. Vi arbetar med flertalet projekt parallelt. Därför behöver du kunna prioritera ärenden på egenhand.

Som person är du prestigelös, ansvarstagande och handlingskraftig. Det är viktig att vara flexibel i arbetet men samtidigt kunna vara serviceinriktad och relationsskapande, eftersom rollen kräver många konaktytor.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Meriterande
 • Relevant erfarenhet från byggprojekt och/eller lokalanpassningar
 • Relevant erfarenhet av förvaltning eller hyresgästkontakt (t.ex. som hyresgästkoordinator, facility manager, lokal-/fastighetsförvaltare eller annan roll som arbetsgivaren anser likvärdig)
 • Relevant erfarenhet från arbete med fortifikatoriska fastigheter/skyddsobjekt
 • Dokumenterade kunskaper inom El, brand, ventilation, VVS och/eller bygg
 • Relevanta erfarenheter som projektledare (projektering & genomförande)
 • Relevant kunskap och erfarenheter av arbete i ritningsprogram (Auto-CAD, Revit eller liknande)
 • Relevanta kunskaper och erfarenhet av att arbeta med processer, flöden och utvecklingen av dessa
 • Relevant erfarenhet av SUA (säkerhetsskyddad upphandling med säkerhetsskyddsavtal)
Övrigt

Anställningsform: Tillsvidare med provanställning 6 månader
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Stockholms innerstad
Tillträdesdatum: Efter överenskommelse.

För upplysningar om befattningen kontakta:

Chef/C HKV STAB Fastighet, Madeleine Edborg Silvén, nås via växeln: 08-788 75 00

För information om rekryteringsprocessen kontakta:

Chef/C HKV STAB Fastighet, Madeleine Edborg Silvén, nås via växeln: 08-788 75 00

Fackliga företrädare:

OFR/O HKV, Arne Nilsson
Försvarsförbundet, OFR/S HKV Kjell Tetzlaff
SACO HKV, Camilla Robertsson
SEKO Försvar HKV, Katarina Kruse

Samtliga nås via växeln på 08-788 75 00.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret finns överbefälhavaren och generaldirektören. Högkvarteret har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs från 2023-01-01 av försvarsstaben, operationsledningen, militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, samt Högkvarterets stabsavdelning och fristående enheter för tillsyn.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
Idag (0 dagar kvar)

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare