Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Policyansvarig för försvarsmaktens ca tjänster vid must

Ansök nu
Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld? Det förändrade omvärldsläget medför att vårt försvar behöver förstärkas och den ökade underrättelseverksamheten mot Sverige och Försvarsmakten är omfattande. Den Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) bedriver verksamhet inom försvarsunderrättelsetjänst, militär underrättelsetjänst och militär säkerhetstjänst.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett viktigt och stimulerande arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Vi erbjuder också mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Hos oss finns det friskvårdsmöjligheter som inkluderar träning tre timmar i veckan på arbetstid samt möjlighet att ha balans mellan fritid och arbete.

Avdelningens vision är "Världsledande krypto och IT-säkerhet för svenska intressen" och för att uppnå detta letar vi alltid efter Sveriges främsta inom våra ansvarsområden. Brinner du, likt oss, för att lära dig mer och ständigt förbättras kan vi erbjuda dig ett viktigt arbete tillsammans med de bästa inom sitt område.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Vi söker en driven och erfaren medarbetare som vill vara med att ta ansvar för ledning, samordning och förvaltning av Försvarsmaktens egenutvecklade CA-tjänster (Certification Authority). Arbetet består bland annat av att ta fram policydokument samt utveckla och förvalta en redan nu omfattande och växande CA-verksamhet, som ytterst är avsedd för att stärka Totalförsvarets säkerhets- och signalskydd. Det innefattar även att planera och genomföra CA-verksamhet i en internationell kontext.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med PKI/CA och har djupa kunskaper inom området. Du har en god förmåga att dokumentera, strukturera och presentera information i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Meriterande
För att på bästa sätt klara av dina arbetsuppgifter är det bra om du har erfarenhet av framtagande av policys, exempelvis Certificate Policy (CP) och andra styrande dokument. Har du även kunskaper inom signalskydd, smarta kort, autentiseringsprogramvara och andra säkerhetsfunktioner i större IT-system samt har deltagit i projekt eller strategiarbete är även det meriterande.

Personliga egenskaper
Du har en stark vilja att lära dig mer och att utveckla processer och metoder för framtidens CA-verksamhet. Dina kunskaper och erfarenheter förmedlar du enkelt och gärna till andra, även till personer som inte är kunniga inom samma sakområde.

En förutsättning för goda resultat i arbetet är att du är bra på att samarbeta och att du tar ansvar för ditt eget arbete. Du har hög integritet, är prestigelös och initiativrik samt förstår vikten av kvalitet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Ovan ställda kvalifikationer ska på begäran kunna verifieras genom intyg, referenser samt arbets- eller urvalstester.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med provanställning om sex månader
Tillträde: Enligt överenskommelse
Arbetsort: Stockholm

För upplysningar om befattningen eller rekryteringsprocessen kontakta: hkv-rekrytering-must@mil.se, vänligen skriv "Policyansvarig CA" i ämnesraden.

Fackliga företrädare
Fackliga representanter är Anders Markow för SACO, Roger Ericsson för OFR/O, Katarina Kruse för SEKO samt Maria Ekelund för OFR/S, vilka nås via 08-788 75 00.

Varmt välkommen med din ansökan senast 2023-10-04. Din ansökan ska innehålla cv samt ett personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Du ansöker via jobb.forsvarsmakten.se.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är "Ett säkrare Sverige i en osäker värld". Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
04 okt. 2023 (5 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare