Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Planeringsofficer till Rikshemvärnsstaben, Stockholm

Ansök nu
Befattningen erbjuder

Rikshemvärnsstaben (RHS) söker nu en planeringsofficer för arbete med långsiktig planering och utveckling med placering på planeringsavdelningens planeringssektion.

Om oss

RHS ansvarar för stridskraften Hemvärnet som består av Hemvärnets stridsskola och fyra militärregionstaber med tillhörande krigsförband. Antalet fast anställda i stridskraften är ca 800 och de frivilliga i hemvärnsförbanden ska inom några år vara ca 25 000. RHS är rikshemvärnschefens centrala stab för att leda och inrikta stridskraften.

Planeringsavdelningen är en av fyra avdelningar vid RHS jämte stabsavdelningen, stödavdelningen och genomförandeavdelningen. Planeringsavdelningen kommer på sikt att bestå av ca 15 medarbetare och ansvarar för krigsförbandsutveckling och långsiktig planering och utveckling för stridskraften. Planeringsavdelningen innefattar tre sektioner: krigsförbandssektionen, planeringssektionen och utvecklingssektionen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I rollen som planeringsofficer blir du en del av ett kompetent och engagerat arbetslag. Befattningen innebär ansvar för analys, planering och uppföljning i utvecklingen av stridskraften. Du leder och deltar i både större och mindre planeringsprojekt. Du har ett stort eget ansvar och arbetar i flera olika tidsperspektiv samtidigt. Möjligheten att bidra till den långsiktiga utvecklingen av stridskraften är god.

Resor såväl som helgarbete förekommer i arbetet om än i begränsad omfattning och med god framförhållning.

Krav

Kvalifikationer
  • Yrkesofficer OF 3 alternativt OF 2 med prognos mot OF 3 och med aktuell och relevant arbetslivserfarenhet
  • Aktuell och relevant kunskap inom stabsmetodik
  • Aktuell och relevant erfarenhet av att leda och delta i projekt
  • Goda kunskaper i MS Office
  • Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift
  • Körkort B
Personliga egenskaper
För att både trivas och lyckas i rollen ser vi att du är en person med handlingskraft, resultatfokus och eget driv. Du är initiativtagande och trygg i att arbeta både självständigt och i arbetslag med stort eget ansvar. Som person är du också analytisk och har ett gott omdöme samt en hög integritet. Du är sist men inte minst även duktig på att kommunicera och skapa förtroendefulla relationer.

Som medarbetare hos rikshemvärnschefen kommer du att vara ett föredöme och en aktiv företrädare för Försvarsmaktens värdegrund. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
  • Erfarenhet av arbete i högre stabsnivå (regements-/flottiljstab, militärregionsstab, försvarsgrensstab eller Högkvarteret) eller från militärregiongrupp.
  • Kunskap om Försvarsmaktens planeringsprocesser
  • Kunskap om och färdighet i systemen ISUS, FMAP H/S, SWECCIS, Vidar
  • God kunskap om Försvarsmaktens övergripande processer
Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare, heltid.
Arbetsort: Stockholm
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Upplysningar om befattningen
Chef planeringssektionen, överstelöjtnant Christian Schmidt, 076-201 67 32. Vid frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR-Specialist Anna Aurell-Sundvall, 076-610 52 34.

Fackliga företrädare:
OFR/O HKV Arne Nilsson
SACO HKV Camilla Robertsson
OFR/S HKV Kjell Tetzlaff
Ovanstående nås på telefon 08-788 75 00

SEKO Thomas Klasson telefon 08-584 540 00

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2023-09-22. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Hemvärnet är en del av Försvarsmaktens insatsorganisation och i stark tillväxt.

Hemvärnet verkar i fred, kris och krig och som krigsförband är dess huvuduppgift att skydda, bevaka, ytövervaka samt stödja samhället. På många sätt är Hemvärnet en nationell stomme för försvaret och skyddet av Sverige. Antalet fast anställda ska vara ca 800 och de frivilliga i hemvärnsförbanden ska vara ca 25 000.

Rikshemvärnsstaben är rikshemvärnschefens centrala stab för att leda och inrikta förbandsproduktionen av stridskraften hemvärnet. Rikshemvärnschefen ansvarar för att utveckla och vidmakthålla stridskraften hemvärnet som består av fyra militärregioner med staber, utbildningsgrupper, territoriella förband och hemvärnsförband, Hemvärnets stridsskola HvSS samt musikkårer.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
Idag (0 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare