Planeringshandläggare vid FMTIS Ledningsstödsenheten

Planeringshandläggare vid FMTIS Ledningsstödsenheten

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemsförband (FMTIS) söker en planeringshandläggare till Ledningsstödsenhetens (LSE) stab, för närvarande placerad i Stockholm.

LSE är en av FMTIS fem enheter som utför drift och underhåll av Försvarsmaktens telenät samt lednings-, radio-, sensor-, bevaknings- och fältsystem. Dessutom genomför enheten installation, drift och underhåll av en mängd olika IT-system. LSE stödjer Högkvarteret och försvarsgrensstaberna med sambandscentraltjänst, signalskyddstjänst samt IT-stöd. Staben vid LSE innehåller flera olika funktioner som stödjer hela enheten. Avdelningen är också sammanhållande för inkommande uppgifter och lämnar samlade underlag från enheten.

Planeringshandläggaren är placerad vid LSE Stab och har det främsta ansvaret för hela enhetens kort- och långsiktiga planering av bland annat produktion med drift- och underhållsplaner, anslagsfinansierad verksamhet samt insatser och övningar. Arbetet innebär bland annat att stödja enhetsledningen och andra avdelningar med analyser och behovsinventering inför kommande verksamhet. Du ansvarar också för att inhämta och bereda underlag från övriga avdelningar. I arbetet som planeringshandläggare ingår också verksamhetsutveckling, såväl inom avdelningen avseende arbetssätt och informationsspridning som mot andra avdelningar och FMTIS stab. Som stabsmedlem ingår det även att bidra till det dagliga arbetet vid staben. Du ska kunna representera LSE mot avdelningar inom enheten samt andra enheter, staber och förband. Arbetet ställer krav på att kunna bryta ned och omsätta stora mängder information och abstrakta mål till konkreta uppgifter för enheten.

Krav för tjänsten
  • Svensk medborgare
  • Innehar högskolebehörighet eller motsvarande erfarenhet
  • Goda färdigheter i Microsoft Word, Excel, Powerpoint och SharePoint
Meriterande
  • God förståelse för Försvarsmaktens planeringsprocesser
  • Kunskap i Försvarsmaktens planeringsmodeller (PUT och/eller SPL)
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
  • Tidigare erfarenhet av stabsarbete (ytterligare meriterande om du tjänstgjort inom FMTIS)
Personliga egenskaper
Din roll som planeringshandläggare kräver att du är flexibel, samarbetsvillig och stresstålig. Du har ett metodiskt och systematiskt tillvägagångssätt; planerar i förväg, gör tydliga prioriteringar och fördelar resurser effektivt. Du bör ha god argumentationsförmåga baserad på korrekt faktabaserad bakgrund och förmåga att lösa flera uppgifter samtidigt. Därtill förstår du organisationens informella regler och strukturer och hur du navigerar dig inom dessa för att lösa dina uppgifter. Som person trivs du med en omväxlande arbetsmiljö. Till stor del genomförs arbetet tillsammans med kollegor då många arbetsuppgifter berör flera avdelningar, chefer och särskilda befattningshavare. Variationen i uppgifter och tempoväxling gör att du behöver vara ansvarstagande över din egen tid och kan arbeta självständigt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Tillsättningsförfarande
I Försvarsmakten benämns tjänsten handläggare planering (HL Planering).

Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid som civilt anställd och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Arbetsort: Stockholm

Välkommen med din ansökan senast 2022-02-28.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta rekryterande chef, Magnus Lindstedt, 070-924 78 95. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-handläggare Diana Oros Lind, 08-788 75 00 (växel).

Fackliga företrädare:

SACO Pär Lohman

OFR/S Martin Sparr

SEKO Matz Felix

OFR/O Martin Strömquist

Samtliga nås genom växeln: 019-393 500
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 28 feb 2023 (28 dagar kvar)