Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

MUST söker Teknisk chef till Nationella underrättelseenheten (NUE)

Publiceringsdatum
24 oktober 2023
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmaktens Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänst har i uppgift att bedriva försvarsunderrättelseverksamhet för att kartlägga yttre hot mot landet till stöd för landets utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik.
MUST har också i uppgift att bidra till ett stärkt underrättelsesamarbete inom ramen för EU:s gemensamma utrikes- och säkerhetspolitik och EU:s krishanteringsförmåga.

NUE är ett stående krigsförband med uppgift att stödja multinationella chefer, förbandschefer och nationellt styrkebidrag med nationella underrättelser i Försvarsmaktens insatsområden. Förbandet tar även fram underrättelser inför insatser samt nationellt, åt uppdragsgivare inom och utanför Försvarsmakten.
Förbandet är underställt chefen MUST.

Befattningen erbjuder

En på riktigt varierad arbetsplats där du själv avgör vilken del av den tekniska tjänsten du vill utveckla, i Sverige och utomlands samtidigt.
Förbandet är prioriterat, vilket innebär att materieluppfyllnad och spännvidd på system inte är en begränsning, men det innebär också ett stort ansvar i vidmakthållandet.

Att vara funktionsföreträdare på ett av Försvarsmaktens avgränsade förband innebär i praktiken att du skriver ordern men själv får genomföra. Oftast med system som väldigt få om än någon annan normalt hanterar.

God färdighet i system Lift och angränsade system tillhörande normal teknisk tjänst såsom TIA GOF/MF/DITO är en förutsättning.

Personlig egenskaper och bakgrund

Du har tjänstgjort vid förband, har utbildat och planerat/genomfört flertalet REMI-omgångar, vill fördjupa dig i den tekniska tjänsten och byta ut irrelevant brus som normalt genomförs vid förband till något annat. Då är detta något för dig.

Tack vare din erfarenhet är du prestigelös och blir lika glad över att se funktionscontainrarna på rad, GT:ade som att bistå i förnödenhetsförsörjningen genom att inventera kvarlämnad personlig utrustning i en pall utomlands.

Krav
  • Teknisk officer, OR7 (Kan sökas av OF1/2).
  • Körkort B
  • Förarbevis pb/mb
Meriterande
  • Erfarenhet av system Lift och IOR.
  • Högre körkorts- och förarbevisbehörigheter
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

Övrigt

Din ansökan ska innehålla CV, betyg, intyg så som dokumenterade krav m.m. samt ett personligt brev där vi vill att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Då befattningen kommer omfattas av sekretess så uppmanar vi dig att vara restriktiv i din kommunikation angående att du sökt den här tjänsten.

Sista ansökningsdag: 2024-01-03

Frågor om befattningen eller processen kan mejlas till: hkv-rekrytering-must@mil.se, vänligen ange "TC NUE" i ämnesraden.

Fackliga företrädare
SACO Anders Markow
OFR/O Roger Ericsson
SEKO Katarina Kruse
OFR/S Maria Ekelund
samtliga nås via 08-788 75 00.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är "Ett säkrare Sverige i en osäker värld". Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
03 jan. 2024 (30 dagar kvar)
Ansök nu