Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Must söker specialist inom IT-säkerhet

Ansök nu
Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld?
Det förändrade omvärldsläget medför att vårt försvar behöver förstärkas och den ökade underrättelseverksamheten mot Sverige och Försvarsmakten är omfattande. Den Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) bedriver verksamhet inom försvarsunderrättelsetjänst, militär underrättelsetjänst och militär säkerhetstjänst.

Vårt erbjudande
Systemgranskningssektionen vid Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) granskar Försvarsmaktens viktigaste informationssystem så de håller den säkerhetsnivå som krävs för att skydda vår information och att den är tillgänglig när så behövs.

Vi erbjuder ett viktigt och stimulerande arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet, goda möjligheter till kompetensutveckling samt friskvårdsmöjligheter som bland annat inkluderar träning under arbetstid.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att granska, bedöma och följa upp informationssystem samt att arbeta med förändring av regelverk. Granskning och bedömning av informationssystem sker utifrån dess säkerhetsförmågor, hot och risker mot dessa system samt förtroendet för den tekniska implementationen. Bedömning sker mot leverantörens krav- och testuppfyllnad i syfte att verifiera att systemet uppfyller ställda krav.

Uppföljning och kontroll av att verksamheten sker säkert utifrån ett IT- och informationssäkerhetsperspektiv, uppnås genom deltagande vid it-säkerhetskontroller och förbandsbesök. Du lämnar stöd och ger inriktningar i IT-säkerhetsfrågor samt deltar i arbetet med regelverksförändringar och riktlinjer inom olika teknikområden.

Rollen kräver att du har god teknisk förståelse, då arbetsuppgifterna i huvudsak består i att analysera styrande dokument och tekniska granskningsrapporter. Du skall också ha förmågan att se helheten i ett informationssystem då det är helheten som ger säkerheten. Resor inom samt utom Sverige förekommer.

Kvalifikationer
  • Relevant akademisk utbildning eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
  • God teknisk förståelse
  • God samarbetsförmåga
Meriterande
  • Erfarenhet från arbete inom Försvarsmakten eller annan myndighet inom totalförsvaret.
  • Deltagit i eller varit projektledare för stora projekt i minst 3 år. Företrädelsevis inom kravställning, integration och/eller testning.
Personliga egenskaper
Som person är du ödmjuk och prestigelös och skapar tillit i arbetsgrupper och bland medarbetare. Du trivs med att arbeta självständigt men även med att i team anta utmaningar och finna lösningar. Detta innebär god förmåga att både sätta dig in i olika verksamheter och tekniska lösningar. Det är också viktigt att vara flexibel för att kunna hantera förändrade förutsättningar. Som person är du trygg i dig själv, med stor integritet och är naturligt säkerhetsmedveten. Du är en nyfiken och kreativ person som kan uppnå ett stort förtroende hos våra uppdragsgivare. Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper. Ställda kvalifikationer ska på begäran kunna verifieras genom intyg, referenser samt arbets- eller urvalstester.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med provanställning om sex månader
Tillträde: Enligt överenskommelse
Arbetsort: Stockholm

För upplysningar om befattningen eller rekryteringsprocessen kontakta: hkv-rekrytering-must@mil.se, vänligen skriv "IT-specialist" i ämnesraden.

Fackliga företrädare
Fackliga representanter är Anders Markow för SACO, Roger Ericsson för OFR/O, Katarina Kruse för SEKO samt Maria Ekelund för OFR/S, vilka nås via 08-788 75 00.

Varmt välkommen med din ansökan senast 2023-09-22. Din ansökan ska innehålla cv samt ett personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Urval sker löpande, du ansöker via jobb.forsvarsmakten.se.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är "Ett säkrare Sverige i en osäker värld". Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
22 sep. 2023 (-1 dagar kvar)
Ansök nu

Fler från samma arbetsgivare