Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

MUST söker IT-säkerhetshandläggare till Nationella underrättelseenheten (NUE)

Publiceringsdatum
18 oktober 2023
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmaktens Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänst har i uppgift att bedriva försvarsunderrättelseverksamhet för att kartlägga yttre hot mot landet till stöd för landets utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik.
MUST har också i uppgift att bidra till ett stärkt underrättelsesamarbete inom ramen för EU:s gemensamma utrikes- och säkerhetspolitik och EU:s krishanteringsförmåga.

NUE är ett stående krigsförband med uppgift att stödja multinationella chefer, förbandschefer och nationellt styrkebidrag med nationella underrättelser i Försvarsmaktens insatsområden. Förbandet tar även fram underrättelser inför insatser samt nationellt, åt uppdragsgivare inom och utanför Försvarsmakten.
Förbandet är underställt chefen MUST.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Du kommer vara en del i förbandets säkerhetsfunktion som lyder under säkerhetschefen. Ditt fokusområde kommer att vara IT-säkerhet, men arbetet omfattar även alla grenar inom säkerhetsområdet. Det innebär ledning, utbildning och kontroll inom ramen för förbandets säkerhetsarbete. Arbetet omfattar nationell och internationell verksamhet där det även förekommer resor.

Krav:
  • Dokumenterade kunskaper inom IT-säkerhetsområdet
  • Dokumenterade kunskaper inom säkerhetsområdet
  • Genomförd värnplikt eller GMU
  • Goda kunskaper i engelska
  • Körkort, lägst B
Meriterande:
  • Erfarenhet från arbete med IT-säkerhet i Försvarsmakten.
  • Erfarenhet från arbete med säkerhetstjänst i Försvarsmakten.
  • Erfarenhet från underrättelseverksamhet.
  • Tidigare erfarenhet av utlandstjänstgöring.
  • Utbildning i intervju- och samtalsteknik.
Personliga egenskaper:
Arbetet kräver förmåga att kunna hantera många ärenden parallellt och att kunna skifta mellan lång- och kortsiktiga frågor med kort varsel. Befattningen kräver en hög säkerhetsmedvetenhet och hög integritet.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt:
Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning med tillträde sommar 2024.
Tjänsten innebär att du kommer att krigsplaceras, vilket bl.a. innebär att du måste ha en fullgod hälsa.
Befattningen ställer också krav på fysisk förmåga och Försvarsmakten möjliggör för anställda att uppnå dessa krav genom att anställda erbjuds att träna på arbetstid. Befattningen är oberoende vilket innebär att både civila- (med lägst genomförd värnplikt/GMU) och militära kandidater kan söka.
Befattningen är placerad i Stockholm.

Din ansökan ska innehålla CV, betyg, intyg så som dokumenterade krav m.m. samt ett personligt brev där vi vill att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Då befattningen kommer omfattas av sekretess så uppmanar vi dig att vara restriktiv i din kommunikation angående att du sökt den här tjänsten.

Sista ansökningsdag: 2024-01-03

Frågor om befattningen eller processen kan mejlas till: hkv-rekrytering-must@mil.se, vänligen ange "IT-säkhandläggare NUE" i ämnesraden.

Fackliga företrädare
SACO Anders Markow
OFR/O Roger Ericsson
SEKO Katarina Kruse
OFR/S Maria Ekelund
samtliga nås via 08-788 75 00.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är "Ett säkrare Sverige i en osäker värld". Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
03 jan. 2024 (25 dagar kvar)
Ansök nu
http://www.forsvarsmakten.se/sv/

Fler jobb från samma arbetsgivare

Stockholms stad
Offentlig Förvaltning
Företagslogga
Arboga
Data & IT
Företagslogga