Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Musiker / Tuba till Livgardets Dragonmusikkår (LDK)

Ansök nu
Försvarsmusiken (Fömus) är en enhet (i Livgardet) med funktionsansvar inom Försvarsmakten för den Svenska militärmusiken. Huvuduppgiften är Statsceremonier med musik vid Nationella högtidsdagar, Riksmötets öppnande, Statsbesök, Kungliga Audienser, Högvaktsavlösning med Vaktparad samt högre chefsbesök. Ett brett utbud av konsertverksamhet sker under vinterhalvåret. Försvarsmusiken består av tre musikkårer; Arméns musikkår, Livgardets dragonmusikkår och Marinens musikkår. Försvarsmusiken har funktionsansvar för de 25 hemvärnsmusikkårerna.

Livgardets Dragonmusikkår är den beridna musikkåren. Dragonmusikkåren är en mässingsmusikkår för parad- och ceremonimusik. Kåren framträder även till fots och har en omfattande konsertverksamhet. Musikkåren är placerad i Stockholm och består av 30 musiker.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Beridet och marscherande spel i ceremoniel, parad och figurativ uppvisning både nationellt och internationellt.
 • Medverka vid konserter i helkår och ensembler.
 • Medverka vid skivinspelningar och livesända framträdanden.
 • Samverkan i särskilda arbets-och produktionsgrupper inom Försvarsmusiken.
 • Genomföra obligatorisk ridkurs.
 • Stalltjänst.
Kvalifikationer
 • Musikutbildning vid högskola eller motsvarande.
 • Ej hö- eller pälsdjursallergi.
 • Fysisk status för beridet och marscherande spel. Försvarsmakten har en generell maxvikt på c:a 95 kg för ryttare, eftersom vikt tillkommer för utrustning på både häst och ryttare.
Meriterande
 • Genomförd ridkurs vid Livgardet.
 • Riderfarenhet
 • Tidigare erfarenhet av Försvarsmakten, ex. grundläggande militär utbildning/värnplikt.
 • B-körkort.
Personliga egenskaper

Utöver den formella kompetensen, kommer stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper. Som person ser vi att du är nyfiken med ett flexibelt och lösningsorienterat tänk. Du behöver vara en lagspelare som har lätt för att samarbeta med andra, men även kunna arbeta självständigt. En viktig del i rollen är att vara kommunikativ och lyhörd. Vi söker någon som är mål- och resultatinriktad med en stark vilja att ta ansvar för sina arbetsuppgifter samt säkerhetsmedveten.

Provspelning

I rekryteringsprocessen kommer du att genomgå provspelning. Provspelningen kommer att äga rum 2023-09-01 i Stockholm. Tid och plats meddelas i särskild kallelse.

Provspelningsstycken runda 1 tillsammans med pianist:
Vaughan-Williams: Tubakonsert, sats 1 - Spelas på liten tuba F eller Eb
Blazevic: Soloetyd med piano - Spelas på stor tuba Cc eller Bb
Runda 2
Orkesterutdrag
Runda 3
Ensembleprov
Noter för orkesterutdrag till runda 2 och ensembleprov till runda 3 kommer att skickas ut i samband med kallelse, kort efter sista anmälningsdagen.

Anställning

Denna annons avser en tillsvidareanställning. Tillträde sker 231016, eller enligt överenskommelse.

Vi tillämpar individuell lönesättning. För att bli anställd i Försvarsmakten krävs godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll.

Övrigt om tjänsten

Viktigt för anställningen är att behärska den obligatoriska ridkursen som ges med godkänt resultat, då detta är en beriden musikkår. Arbetet sker i skiftande arbetsmiljö såväl inom- som utomhus.

Du kommer i din tjänstgöring bära uniform.

Mer information om befattningen lämnas av:

Chef LDK, Helen Falk, 070-370 33 36

Fackliga representanter nås via Försvarsmaktens växel: 08-584 540 00

SEKO: Thomas Klasson

SACO: Johan Gillemyr

OFRO: Stefan Morin

OFRS: Kenneth Hartikainen

Din ansökan görs via Rekryteringsverktyget Reachmee med innehållande CV och personligt brev senast 4/8 2023.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vårt huvudsäte är i Kungsängen utanför Stockholm, men vi finns också i Sollentuna, i centrala Stockholm, Uppsala, Göteborg och Karlskrona.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
04 aug. 2023 (65 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare