Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Musiker – trombonist till Arméns musikkår

Ansök nu
Arméns musikkår är en musikkår för parad- och ceremoniverksamhet samt en symfonisk blåsorkester för konsertverksamhet i olika genrer och med skiftande inriktning. Kåren, som består av 53 musiker, är placerad Häggvik i Sollentuna.

Arméns musikkår ingår i Försvarsmusiken som har funktionsansvar inom Försvarsmakten för den svenska militärmusiken. Huvuduppgiften är statsceremonier med musik vid nationella högtidsdagar, riksmötets öppnande, statsbesök, kungliga audienser, högvaktsavlösning med vaktparad samt högre chefsbesök. Därutöver erbjuder Försvarsmusiken ett brett utbud av konserter för allmänheten främst under höst, vinter och vår. Försvarsmusiken består tre musikkårer: Arméns musikkår, Marinens musikkår och den beridna Livgardets dragonmusikkår. Samarbete sker mellan musikkårerna.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Marscherande spel i ceremoniel, parad och figurativ uppvisning
  • Medverka vid konserter i orkester och ensembler
  • Medverka i TV-, radio-, streaming-, skivinspelning och sociala medier
  • Delta i olika arbetsgrupper inom Försvarsmusiken
Arbetsförhållanden
  • Arbetet sker på flera platser med oregelbundna arbetstider samt i skiftande förhållanden och miljöer såväl inom- som utomhus, i Sverige och utomlands
  • Framträdanden sker i uniform
Kvalifikationer
  • Musikutbildning vid högskola eller motsvarande kompetens
  • Mycket god fysisk status för marscherande spel
Meriterande
  • Genomförd värnplikt/grundläggande militär utbildning
  • Körkort
Personliga egenskaper

Vi söker en självgående och ansvarsfull person. Du är ordningsam, lyhörd och pålitlig med ett flexibelt och lösningsorienterat tänk. Du är en lagspelare som har lätt för att samarbeta med andra. En viktig del i rollen är att vara en värdig representant för Sverige och Försvarsmakten.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

Övrigt

Befattningen är en tillsvidaretjänst med sex månaders provanställning. Den tillsätts efter provspelning som genomförs efter personlig kallelse i musikkårens lokaler i Häggvik den 29 november 2023. Efterföljande intervju och exercisprov sker snarast möjligt.

Obligatoriskt verk är Ferdinand David: Concertino Op. 4, sats 1 med kadens samt sats 2.

Övriga noter skickas ut tillsammans med kallelsen.

Tillträde omgående eller efter överenskommelse. Det är den sammanvägda bedömningen av ensembleprovet, exercisprovet och intervjun som kommer att ligga till grund för ett erbjudande om anställning. Individuell lönesättning tillämpas.

Anställda inom Försvarsmakten erbjuds tre timmar fysisk träning i veckan på arbetstid. Goda träningsmöjligheter finns i och kring musikkårens lokaler i Sollentuna.

Sista ansökningsdag är 24 oktober 2023.

För upplysningar om befattningen kontakta:

Per Iko, chef för Arméns musikkår, 073-338 70 57, per.iko@mil.se

Anders Rydström Rehnberg, gruppledare trombon, 070-355 14 04, anders.rydstrom@mil.se

Fackliga företrädare (nås via Försvarsmaktens växel 08- 584 540 00):
SEKO: Thomas Klasson

SACO: Johan Gillemyr

OFRO: Stefan Morin

OFRS: Kennet Hartikainen
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vårt huvudsäte är i Kungsängen utanför Stockholm, men vi finns också i Sollentuna, i centrala Stockholm, Uppsala, Göteborg och Karlskrona.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
24 okt. 2023 (22 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare