Medarbetare till cyberförsvarets ledning

Medarbetare till cyberförsvarets ledning

Vill Du vara en del av ledningen av cyberförsvaret. Vill du värna om Sverige och vår rätt att leva som vi själva väljer i en digitaliserad värld?

Kvalificerade aktörer försöker dagligen påverka Sveriges beslutsfattande.Försvarsmaktens cyberförsvar söker därför kvalificerad personal för ledning och utveckling inom olika delar av cyberförsvaret.

Vi söker dig som har arbetat flera år med ledning, analys eller tekniska utredningar, helst inom cyberområdet, och vill ta nästa kliv i karriären. Du har erfarenhet av att leda andra experter och vill arbeta tillsammans med andra för att bidra i utvecklingen av Sveriges cyberförsvarsförmåga.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att ta fram beslutsunderlag till Försvarsmaktens strategiska ledning. Ditt arbete kan ligga till grund för bland annat fortsatt förmågeutveckling, incidenthantering eller lägesbildsarbete. I arbetet ingår även analys inför, planering och utvärdering av verksamhet inom cyberförsvarsområdet.

Du kommer att arbeta tillsammans med andra, både inom och utanför Försvarsmakten. I arbetet ingår internationella och nationella resor.

Arbetserfarenhet

Vi söker dig som har mångårig erfarenhet från arbete med ett eller flera av nedanstående områden.
 • Analytiker - både säkerhetspolitiskt, tekniskt och inom grundbearbetning
 • Verksamhetsarkitekt inom tekniska områden helst inom cyber eller it-säkerhetsområdet
 • Verksamhetsutvecklare - i en tekniktung verksamhet
 • Lösningsarkitekt med bakgrund från it-säkerhetslösningar eller högsäkerhetssystem.
 • Utbildare - erfarenhet av att utveckla CTF:er, internutbildare inom cyberområdet eller militär utbildning
 • Forskning och teknikutveckling - inom ramen för Försvarsmaktens processer
 • Teknisk CERT/SOC - med erfarenhet från forensiska utredningar, nätverksforensik.
 • Incidentledare -mångårig erfarenhet från incidenthantering och ledning av incidentteam eller operativ cyberverksamhet
 • Praktiskt säkerhetsskyddsarbete med höga skyddsvärden
Kvalifikationer
Relevant naturvetenskaplig, teknisk eller säkerhetspolitisk akademisk utbildning, gärna med examen. Dokumenterad erfarenhet av analytiskt arbete. God förmåga att sammanställa och presentera material i både tal och skrift på svenska och engelska. Vi ser att du har en god teknisk förståelse.

Meriterande Kvalifikationer
 • Erfarenhet från arbete i försvarsmakten gärna central nivå eller försvarsgrensstab motsvarande.
 • Erfarenhet från och kunskap om metoder inom underrättelsetjänst eller underrättelsefunktion från polisiär myndighet.
 • Praktisk erfarenhet från incidenthantering eller ledning av incidenthantering eller verksamhetsutveckling är meriterande.
 • Kunskaper om hotaktörer och sårbarheter inom cybermiljön.
Personliga egenskaper
 • Vi söker en person som har förmåga att prioritera i informationsflöden för att kunna leverera underlag med kvalitet inom angivna tidsförhållanden.
 • Du har en hög inlärningskapacitet.
 • Du trivs med ett högt tempo, är prestigelös, trivs med att arbeta i grupp och har en god samarbetsförmåga.
 • Vi ser att du är en trygg och stabil person med hög integritet med förmåga att ta initiativ och hitta lösningar.
 • Vi ser vidare att du är analytisk och har en god förmåga att se samband mellan detaljer i en större kontext. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Fackliga representanter
OFR/S Kjell Tetzlaff, SACO Camilla Robertsson,SEKO Lise-Lotte Larsson
OFR/O Arne Nilsson. Samtliga nås via växel 08-788 75 00.

Övrigt
Tjänsten är heltid, tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning, tillträde efter överenskommelse. Tjänsterna är öppna att söka för både civil och militär personal. Arbetsort är Stockholm.Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. Du måste därför vara svensk medborgare. Frågor om befattningen mejlas in till cyberintresse@mil.se.

Välkommen med din ansökan, CV samt ett personligt brev där Du motiverar varför Du är lämpad för denna befattning,senast den 2023-02-28. Mejla ansökan till cyberintresse@mil.se, ange referens 707510.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 28 feb 2023 (19 dagar kvar)