Hoppa till innehåll

Marknadskommunikatör webb

Marknadskommunikatör med inriktning webb
Vill du också arbeta i en miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Vill du påverka och bidra till Sveriges säkerhet och att vi kan fortsätta leva i ett demokratiskt land? I Försvarsmakten gör alla våra medarbetare skillnad för Sverige varje dag.

Om enheten
Rekryterings- och antagningsenheten på Försvarsmaktens HR-centrum består av 60 medarbetare fördelade på fyra olika avdelningar. Avdelningarna är Militär grundrekrytering, Relation och kommunikation, Rekrytering och karriärstöd samt Analys och stöd.

Som marknadskommunikatör tillhör du Relation- och kommunikationsavdelningen, vilken består av ca 20 medarbetare. Avdelningen har till uppgift att utveckla riktad och personlig kommunikation i rekryteringssyfte. Målet är att skapa relationer i syfte att rekrytera och behålla framtida medarbetare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som marknadskommunikatör har du en operativ och projektledande roll i arbetet att ta fram målgruppsanpassad marknadskommunikation. Du kommer att ingå i en arbetsgrupp på ca sex personer som ansvarar över rekryterande kampanjer, webb, event och sociala medier.

Du ansvarar för att driva och genomföra olika kommunikationsprojekt, med fokus på att skapa målgruppsanpassat innehåll och publicera på Försvarsmaktens webbplats Jobb & utbildning. Du samverkar med medarbetare inom avdelningen och säkerställer god kvalitet hela vägen från planering och genomförande till uppföljning.

Du agerar beställare mot våra leverantörer (till exempel reklam- och mediebyrå) samt samarbetar med ett flertal interna intressenter för att kommunikationen ska få maximal koordinerad effekt. I nära samarbete med verksamheten säkerställer du att kommunikationen följer Försvarsmaktens strategiska kommunikationsinriktningar, grafiska profil och håller en enhetlig ton och har hög kvalité.

Du blir en viktig kugge i Försvarsmaktens marknadskommunikation och kan vara med att påverka och utveckla dess innehåll med nya och intressanta idéer. Marknadskommunikatören rapporterar till avdelningschefen.

Kvalifikationer
  • Akademisk examen på minst kandidatnivå inom marknadsföring och/eller marknadskommunikation alternativt motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
  • Erfarenhet av att producera innehåll till digitala kanaler med fokus på webb.
  • Flerårig arbetserfarenhet av att beställa mot reklam- och mediebyrå.
  • Mycket god förmåga att uttrycka dig i svenska språket, i tal och i skrift.
Personliga egenskaper
Du som söker denna roll är van att arbeta självständigt och kan driva projekt framåt med verksamhetsnytta i fokus. Du är en driven och inkluderande person som skapar god struktur. Du är en bekväm kommunikatör i tal och skrift samt har förmågan att arbeta med flera aktörer och uppgifter samtidigt.

Du trivs i samarbete och har ett lösningsorienterat förhållningssätt. Du trivs i en organisation som är under förändring. Du har goda projektledaregenskaper samtidigt som du gillar att vara operativ i arbetet med att skapa kommunikation. Vidare är du relationsbyggande och lyhörd då du i ditt arbete kommer att arbeta med människor med olika erfarenheter och perspektiv. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Meriterande
  • Erfarenhet av marknadskommunikationsarbete.
  • Erfarenhet av att ansvara för projektbudget.
Övrigt
Arbetsort: Stockholm
Tillträde: Snarast, enligt överenskommelse
Anställningsform: Tillsvidare, Försvarsmakten tillämpar 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten. Befattningen är civil.

Tester kan förekomma i rekryteringsprocessen.

Upplysningar om befattningen
tf Avdelningschef Johan Övergaard

HR specialist Maria Törnqvist

Fackliga företrädare
SACO - Camilla Robertsson

SEKO - Åsa Karlsson

Försvarsförbundet, OFRS - Kjell Tetzlaff

OFRO - Arne Nilsson

Samtliga nås via växeln på 08- 7887500

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2023-11-30. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens HR-centrum skapar förutsättningar för Försvarsmaktens operativa förmåga och ett starkare försvar genom att säkerställa resurs- och HR-tjänster som tillgodoser förbandens behov.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/fmhrc

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
Idag (0 dagar kvar)
Typ av anställning

Liknande Jobb

Stockholms stad
Marknadsföring
Företagslogga
Stockholms stad
Administration
Företagslogga
Stockholms stad
Administration
Företagslogga