Hoppa till innehåll
Marknadskommunikatör med inriktning CRM
På Försvarsmakten har du möjlighet att utöva din profession samtidigt som du tillsammans med dina kollegor bidrar till att skapa ett säkrare och tryggare samhälle. Vi värnar om våra medarbetare och erbjuder varierade och spännande projekt, utvecklingsmöjligheter, värdeskapande team och inte minst värdesätter vi work-life balance.

Om enheten
Rekryterings- och antagningsenheten på Försvarsmaktens HR-Centrum består av 60 medarbetare fördelade på fyra olika avdelningar. Avdelningarna är Militär grundrekrytering, Relation- och kommunikation, Rekrytering- och karriärstöd samt Analys och stöd.

Som Marknadskommunikatör tillhör du Relation- och kommunikationsavdelningen, vilken består av ca 20 medarbetare. Avdelningen har till uppgift att utveckla riktad och personlig kommunikation i rekryteringssyfte. Målet är att skapa relationer i syfte att rekrytera och behålla framtida medarbetare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som marknadskommunikatör med fokus på CRM har du en projektledande och strategisk roll i att optimera kundresan för kandidaterna i vårt CRM-verktyg Mitt Försvarsmakten. Kandidaterna i Mitt Försvarsmakten har angett ett intresse för Försvarsmakten som arbets-/uppdragsgivare och nås främst genom attraktions- och relationsskapande mejlkommunikation.

Som marknadskommunikatör CRM har du en stor del i att utveckla arbetsmetodiken med CRM/relationshantering, både kopplat till kundresan och tekniska lösningar i CRM-verktyget (Microsoft Dynamics).

Du leder projekt av olika slag, främst med analytiker och CRM-kommunikatörer. Du samverkar med interna och externa intressenter, sätter projekt- och tidsplan, mål och syfte utifrån angiven budget. Du har förståelse för komplexiteten med CRM-kommunikation och är van vid att identifiera möjligheter och risker.

Utöver Mitt Försvarsmakten/CRM hanterar avdelningen webb, event, sociala medier och central yrkesinformation. Som marknadskommunikatör kommer du också delta i och projektleda kanalövergripande kommunikationskampanjer, där du får stora möjligheter att påverka och utveckla kommunikationens utformning och innehåll. Du ser till att kommunikationen tas fram i enlighet med Försvarsmaktens strategiska kommunikationsinriktningar och leder mot avdelningens mål och styrningar.

Du blir en viktig kugge i Försvarsmaktens arbete att nå utvalda rekryteringsmålgrupper. Marknadskommunikatören rapporterar till avdelningschefen.

Kvalifikationer
  • Akademisk examen på minst kandidatnivå inom marknadsföring och/eller marknadskommunikation alternativt motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
  • Flerårig arbetserfarenhet av CRM/kundlojalitet, med fokus på kundresa och mejlutskick.
  • Erfarenhet av projektledning gärna inom kommunikation/reklam.
  • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.
Personliga egenskaper
Du som söker denna roll är van att arbeta både självständigt och i team, där du leder arbetet framåt med verksamhetsnytta i fokus. Du är en driven person med ett lösningsorienterat förhållningssätt. Du trivs i en organisation som är under förändring och är van vid att driva flera projekt samtidigt.

Du har goda projektledaregenskaper och trivs i samarbete med andra. Då du kommer att arbeta med människor med olika erfarenheter och perspektiv så är det viktigt att du är relationsbyggande, inkluderande och lyhörd.

Du är van att ta till dig nya arbetssätt och IT-system, är utvecklingsorienterad och strukturerad.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper, lämplighet och uppnådda resultat inom motsvarande verksamhetsområde.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Meriterande
  • Erfarenhet/kunskap om Microsoft Dynamics.
  • Erfarenhet av kravställning inom IT-området.
  • Erfarenhet av kvalificerat marknadskommunikationsarbete.
  • Erfarenhet av arbete inom en statlig myndighet eller en stor och geografiskt spridd organisation.
Övrigt
Arbetsort: Stockholm
Tillträde: Snarast, enligt överenskommelse
Anställningsform: Tillsvidare, Försvarsmakten tillämpar 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten. Befattningen är civil.

Tester kan förekomma i rekryteringsprocessen.

Upplysningar om befattningen
Tf Avdelningschef Johan Övergaard

HR specialist Maria Törnqvist

Fackliga företrädare

SACO - Camilla Robertsson

SEKO - Åsa Karlsson

Försvarsförbundet, OFRS - Kjell Tetzlaff

OFRO - Arne Nilsson

Samtliga nås via växeln på 08- 7887500

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2023-11-30. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens HR-centrum skapar förutsättningar för Försvarsmaktens operativa förmåga och ett starkare försvar genom att säkerställa resurs- och HR-tjänster som tillgodoser förbandens behov.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/fmhrc

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
30 nov. 2023 (2 dagar kvar)
Typ av anställning

Liknande Jobb

Stockholms stad
Marknadsföring
Företagslogga
Stockholms stad
Administration
Företagslogga
Stockholms stad
Marknadsföring
Företagslogga