Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Logistikofficer med fokus på lednings-och logistikstödsystem (SO 7-8)

Ansök nu
Vill du vara med och påverka utvecklingsarbetet för logistikens behov av logistik- och ledningsstödssystem inom Försvarsmakten?

Logistikavdelningen, J4 vid Operationsledningen söker nu en logistikofficer med särskild inriktning på lednings-och logistikstödsystem. Inom den operativa logistiken genomförs nu en spännande utvecklingsresa med att bygga morgondagens operativa logistikledning. En logistikledning som är beroende av fungerade stödsystem för planering och uppföljning av logistiken. Med vårt nära samarbete med andra länder ökar behovet av kommunikation och utbyte av information för att bygga det gemensamma logistiknätverket.

Operationsledningen i Försvarsmaktens Högkvarter ansvarar för planering och genomförande av Försvarsmaktens nationella och internationella operationer. Logistikavdelningen J4 har ca 25 medarbetare som utgörs av civila och yrkesofficerare samt tidvis tjänstgörande reservofficerare.

Försvarsmakten strävar efter att vara en kompetent arbetsgivare och därmed attrahera, behålla och utveckla dig genom att erbjuda spännande och utmanande arbetsuppgifter samt erbjuda goda möjligheter till vidare kompetensutveckling. Kontinuerligt kommer vi att tillse att du kompetensutvecklas i din befattning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Med befattningen följer funktionsansvaret för avdelningens nyttjande av lednings-och stödsystem. Den pågående expansiva utvecklingen inom ledningssystemområdet, såväl nationellt som inom ramen för våra internationella samarbeten, innebär att deltagande i utvecklingsarbetet kommer vara en stor del av tjänsten.

Med befattningen följer även att ta emot, bearbeta, och värdera informationen så att den bidrar till avdelningens planering och uppföljning av den operativa logistiken. Du kommer arbeta med avdelningens informationshantering. Du genomför internutbildning på system och enskilda applikationer, representerar OPL J4 behov gentemot förvaltningsansvariga för de olika systemen.

I takt med teknikutvecklingen och digitaliseringen behöver du vara bekväm med ny teknik och snabbt anpassningsbar för utvecklade versioner och lösningar.

Då detta är en ny befattning deltar du med din kompetens och erfarenhet för att skapa effektiv struktur, goda rutiner och fortsatt utveckling av befattningen.

Krav
Kvalifikationer
 • Specialistofficer SO 7-8
 • Tjänstgöring i logistikbefattningar på minst bataljonsnivå vid logistikfunktionen vid regemente, flottilj, FMLOG eller motsvarande
 • Erfarenhet av stabsarbete på förbandsnivå och/eller vid högre stab
 • Hög IT-mognad och ett tydligt uttalat intresse för Logistik-och Ledningsstödsystem samt informationshantering
Personliga egenskaper

Som person är du mål- och resultatinriktad och driver självständigt och proaktivt ditt arbete framåt. För att lyckas i rollen krävs att du är strukturerad och kvalitetsmedveten och har lätt för att anpassa dig till olika situationer och skiftande förutsättningar.

Det krävs att du kan arbeta integrerat och tillsammans med andra, även i tillfälligt sammansatta arbetsgrupper. Sist men inte minst så trivs du med att arbeta i en miljö som präglas av både högt tempo och komplexa ärenden.

Du delar Försvarsmaktens värdegrund och uppförandekod som beskriver de värden, förmågor samt det uppträdande vi anser vara avgörande för att vi ska lösa vårt uppdrag med framgång. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
 • Genomgången HSOU
 • Tjänstgjort som ledningssystemofficer
 • Mycket god kunskap om i Försvarsmakten förkommande lednings- och logistikstödsystem
 • Kunskap om, och erfarenhet av, IT-säkerhet och signalskydd
 • Explicit kunskap och erfarenhet avseende SWECCIS, Sharepoint/ Sitaware HQ, LOGFAS, PRIO/LIFT, RSF och IS MARK
 • Kunskap om NATO meddelandesystem APP-11(D)
 • Du har en utmärkt/mycket god förmåga i svenska samt god (STANAG 3,3,3,3) förmåga i engelsk
Övrig information
Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Arbetsort: Stockholm

Upplysningar om tjänsten
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Andres Nordén andreas.norden@mil.se alt. via växel 08-788 75 00.

Fackliga kontaktpersoner
OFR/O HKV Arne Nilsson
SACO HKV Camilla Robertsson
Försvarsförbundet, OFR/S HKV Kjell Tetzlaff
SEKO HKV Lise-Lotte Larsson

Ovanstående nås på telefon 08-788 75 00

Sista ansökningsdatum
Välkommen med din ansökan senast 2023-06-09. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev. I din ansökan vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret finns överbefälhavaren och generaldirektören. Högkvarteret har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs från 2023-01-01 av försvarsstaben, operationsledningen, militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, samt Högkvarterets stabsavdelning och fristående enheter för tillsyn.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
09 juni 2023 (1 dag kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare