Logistikledare

Logistikledare

Om tjänsten
Trivs du med att driva självständigt arbete i en utvecklande miljö med ett stort antal varierande arbetsuppgifter? Då är du kanske rätt person för oss!

Vi söker dig som vill vara med att samordna och följa upp stödet till försvarsövergripande övningar och insatser i Försvarsmakten.

Befattningen är placerad vid Logistikavdelningen på Försvarsstabens Stödenhet på Högkvarteret i Stockholm. Logistikavdelningen stödjer avdelningschefen/logistikchefen att utveckla, skapa och vidmakthålla förmåga, tillgänglighet och beredskap för krigsförband. I ansvaret ingår att koordinera försörjningen av personal, materiel, tjänster och andra förnödenheter samt mark, anläggningar och lokaler inom Försvarsmakten.

Huvudsakligt ansvar och arbetsuppgifter som Logistikledare

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att ge stöd till ledning samt samordning och uppföljning av logistik.
Exempel på arbetsuppgifter:
 • Stödja logistikledarfunktionen på Logistikavdelningen inom ramen för ledning och samordning av stödet till försvarsgrensövergripande övningar
 • Utveckla logistikledarfunktionen
 • Leda logistikberedningar kopplat mot nationella och internationella insatser
 • Leda och samordna verksamhetsöverenskommelser, stödbehovsdialoger
KRAV
Kvalifikationer
 • Civil eller militär (OR8)
 • Högskoleexamen med inriktning logistik, alternativt motsvarande kvalifikationer som erhållits genom arbetslivserfarenhet inom Försvarsmakten samt interna utbildningar
 • Kunskaper om Försvarsmaktens verksamhet i allmänhet
 • Erfarenhet av att leda eller att ge stöd till övningar/insatser
 • Goda kunskaper i engelska avseende tal och skrift
 • God datorvana och mycket goda kunskaper i MS Excel, Word, Powerpoint
Personliga egenskaper
För att passa i rollen som Logistikledare hos oss behöver du ha en god förmåga att kunna leda och/eller delta i olika projektgrupper. Du behöver även ha god kommunikativ och social förmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
 • Erfarenhet av tjänstgöring i taktisk eller operativ stab inom Försvarsmakten
 • Erfarenhet som inköpare, beställningsplanerare eller övningsplanerare i Försvarsmakten
 • Internationell tjänstgöring
Övrigt
Detta är en tillsvidareanställning. Tjänstgöringsomfattning: 100 %. Arbetsort Stockholm. Tillträde enligt överenskommelse.

Individuell lönesättning. Med anställning följer skyldighet att krigsplaceras, delta i utbildning, övningar och insatser, både inrikes och utrikes.

Information
Frågor om befattningen kan ställas till Överstelöjtnant Ulf Dahlqvist som nås via växel 08-788 75 00.

Fackliga kontaktpersoner:
SACO, Camilla Robertsson
SEKO, Liselott Larsson
OFR/S, Kjell Tetzlaff
OFR/O, Arne Nilsson

Samtliga nås via växel 08-788 75 00.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2023-02-20. Till ansökan bifogas CV och ett personligt brev där du motiverar varför du ser dig passa för befattningen som logistikledare.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret finns överbefälhavaren och generaldirektören. Högkvarteret har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs från 2023-01-01 av försvarsstaben, operationsledningen, militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, samt Högkvarterets stabsavdelning och fristående enheter för tillsyn.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Transport & Logistik, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 20 feb 2023 (11 dagar kvar)