Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Kommunikatör till cyberförsvaret

Publiceringsdatum
21 november 2023
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Försvarsmakten har en central roll i utvecklingen och förstärkningen av Sveriges cyberförsvar. Det är en del av det övergripande arbetet med att stärka den allmänna försvarsförmågan och Försvarsmaktens operativa förmåga. Försvarsmaktens system utsätts dagligen för påfrestningar av främmande aktörer.

Vill du värna om Sverige och vår rätt att leva som vi själva väljer i en digitaliserad värld? Försvarsmaktens cyberförsvar fortsätter växa och vi söker dig kommunikatör som vill ta nästa steg i karriären.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att utveckla och marknadsföra cyberförsvarets varumärke. Du tar fram och driver kommunikations/marknadsplaner med strategiska mål. Du kommer att arbeta med att:
  • Planera och genomföra aktiviteter inom kommunikation
  • Bidra till att utveckla den grafiska profilen och implementera den
  • Driva och lyfta in kommunikationsperspektivet inom cyberförsvaret
  • Stödja och sammanhålla regelbundna möten internt och externt
  • Utveckla relationskommunikation kopplat till rekrytering och utbildning
  • Skriva texter, nyhetsbrev och talepunkter som är förankrade i verksamheten
  • Ta fram och förankra språkregler för verksamheten
  • Underhålla och uppdatera befintliga kommunikationskanaler
  • Utveckla nya kommunikationskanaler
  • Kunna sammanhålla kommunikationsperspektivet gentemot NCSC och eventuellt andra aktörer inom domänen
Kvalifikationer
Du har en examen på minst kandidatnivå inom marknadsföring och/eller marknadskommunikation, alternativt motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har minst tre års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.

Du är van vid projektledning inom kommunikation/reklam. Vidare har du en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och i skrift på svenska och engelska.

Meriterande
Erfarenhet av Försvarsmakten eller annan myndighet.

Personliga egenskaper
Vi söker en person som kan arbeta långsiktigt och arbeta med verksamhetsnytta i fokus. Du trivs med ett högt tempo och att arbeta i grupp. Du är prestigelös och har en god samarbetsförmåga. Du kan självständigt driva ärenden och arbetsuppgifter strukturerat. Vi ser att du är en trygg och stabil person med hög integritet. Du är noggrann med förmåga att ta initiativ och hitta lösningar. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Fackliga kontaktpersoner
OFR/O HKV Arne Nilsson
SACO HKV Camilla Robertsson
SEKO HKV SEKO HKV Lise-Lotte (Lotta) Larsson
OFR/S Kjell Tezlass
Ovanstående kontaktpersoner nås på telefon 08-788 75 00

Övrigt
Tjänsten är heltid, tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning, tillträde efter överenskommelse. Arbetsort är Stockholm. Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. Du måste därför vara svensk medborgare.Frågor om befattningen skickas till cyberintresse@mil.se

Välkommen med din ansökan senast 2024-01-07. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Mejla ansökan till cyberintresse@mil.se, ange referens 76011.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
07 jan. 2024 (34 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande Jobb

Stockholms stad
Offentlig Förvaltning
Företagslogga
Stockholms stad
Offentlig Förvaltning
Företagslogga