Hoppa till innehåll

IT-säkerhetsspecialist till MUST

Vill du ha ett meningsfullt arbete där du bidrar till ett säkrare Sverige?
Omvärldsläget har förändrats, och det medför att vårt försvar behöver förstärkas och utvecklas. Underrättelseverksamheten mot Sverige och Försvarsmakten har intensifierats. Militära underrättelse och - säkerhetstjänsten (Must) bedriver verksamhet inom försvarsunderrättelsetjänst, militär underrättelsetjänst och militär säkerhetstjänst.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett viktigt och stimulerande arbete där du dagligen hjälper till att bidra till Sveriges säkerhet tillsammans med några av Sveriges främsta experter inom IT- och informationssäkerhet. Vi erbjuder också goda möjligheter till kompetensutveckling. Du möjlighet till friskvård på arbetstid.
Om enheten
På systemgranskningssektionen (SG) vid Must arbetar några av Sveriges främsta experter inom IT- och informationssäkerhet. Vi granskar Försvarsmaktens IT-system och IT-säkerhetshöjande produkter så att de håller en hög säkerhetsnivå. Som IT-säkerhetsgranskare på SG medverkar du till att Försvarsmakten kan försvara Sverige i fred, kris och krig.
Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består av att granska och bedöma IT-system och IT-säkerhetshöjande produkter i bland annat FM informations -och kommunikationssystem. Detta i avseende att kontrollera dess säkerhetsförmåga, hot och risker mot dessa system samt förtroendet för den tekniska implementationen. Som granskare kommer du även att delta vid IT-säkerhetskontroller och förbandsbesök. Du kommer lämna stöd och ge inriktningar i IT-säkerhetsfrågor, och arbeta proaktivt med regelverksförändringar samt riktlinjer inom olika teknikområden. Resor med övernattning i Sverige och utomlands förekommer.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en gedigen teknisk IT- och informationssäkerhetskompetens, med flerårig dokumenterad erfarenhet. Det vi ser framför oss är, att du har en akademisk utbildning med relevant inriktning eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt. För rollen ser vi att du har flerårig aktuell erfarenhet av arbete som specialist eller motsvarande inom informationssäkerhet och gärna med frågor som är kopplade till säkerhetsskyddslagstiftningen. Du har arbetat med systematiskt informationssäkerhetsarbete och har erfarenhet och kunskap gällande styrning av en verksamhets säkerhetsarbete, informationsklassning och risk- och sårbarhetsanalyser. Du har en god teknisk förståelse då arbetsuppgifterna till del består i att analysera styrdokument och tekniska granskningsrapporter.
Du har en stor kunskap om informationssäkerhet när det gäller att utvärdera sårbarheter, och kunna föreslå skyddsåtgärder. Som granskare har du god kunskap om gällande lagar och regler. Du kommunicerar med god förmåga på både svenska och engelska i tal och skrift.

Meriterande
Meriterande är om du är/har varit anställd inom Försvarsmakten och har god kännedom om myndigheten och dess verksamhet. God kännedom om de regelverk som styr totalförsvaret och erfarenhet av säkerhetsskydd är meriterande.

Personliga egenskaper
Du är ansvarstagande, strukturerad och noggrann med god analytisk förmåga. Du stimuleras av att arbeta i en miljö med högt tempo. Tjänsten kräver ett högt säkerhetsmedvetande. Att snabbt kunna växla mellan planerade och händelsestyrda uppgifter med förmåga att snabbt sätta dig in problem som uppkommer med kort varsel. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med provanställning om sex månader
Tillträde: Enligt överenskommelse
Arbetsort: Stockholm
Urval sker löpande.

För upplysningar om befattningen eller rekryteringsprocessen kontakta: hkv-rekrytering-must@mil.se, vänligen skriv "IT-specialist" i ämnesraden.

Fackliga företrädare
Fackliga representanter är Anders Markow för SACO, Roger Ericsson för OFR/O, Katarina Kruse för SEKO samt Maria Ekelund för OFR/S, vilka nås via 08-788 75 00.

Varmt välkommen med din ansökan senast 2023-11-30. Din ansökan ska innehålla cv samt ett personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Urval sker löpande, du ansöker via jobb.forsvarsmakten.se.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är "Ett säkrare Sverige i en osäker värld". Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
30 nov. 2023 (2 dagar kvar)
Typ av anställning