Hoppa till innehåll

Innovationschef tillika ställföreträdande chef underrättelsekontoret vid must

Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld? Det förändrade omvärldsläget medför att kraven på underrättelsetjänsten från civila och militära beslutsfattare ökar kraftfullt. Vi söker nu en innovationschef till Must Underrättelsekontor för att säkerställa att Must ligger i framkant vad gäller teknik, metodik och kompetens.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett viktigt och stimulerande arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Du ges möjlighet att arbeta i ett engagerat och sammansvetsat team där du utvecklas samtidigt som du bidrar till organisationens transformation.

Om enheten och huvudsakliga arbetsuppgifter
Underrättelsekontorets Innovationschef, tillika stf chef Underrättelsekontoret, leder innovationsarbetet för försvarsunderrättelsetjänsten inom Must. Med innovation avses att leda ett framtidsorienterat verksamhetsnära och högspecialiserat metodarbete; att leda underrättelseutbildningar för den egna verksamheten samt att leda verksamhetsbehoven för försvarsunderrättelsetjänstens framtida tekniska informationssystem.

Arbetet ställer höga krav på att ständigt sätta verksamheten i centrum samtidigt som funktionen ska ta fram mål för en högspecialiserad verksamhet som ständigt är fullt operativt insatt. För att lösa uppgiften behövs förmåga att leda långsiktiga och fleråriga projekt med tydlig strategi och effektiv projektplanering.

Innovationsenheten är en liten enhet med mycket kompetenta medarbetare som är specialiserade inom försvarsunderrättelsetjänst och teknik. Innovation är ett stöd till den operativa verksamheten och ska i den rollen ständigt leda och initiera förändring. Det ställer krav på god analytisk förmåga och en förståelse för helheten för att hitta gemensamma framgångar med kringliggande verksamheter.

Som stf chef för Underrättelsekontoret, tillika Innovationschef deltar du i chefen Underrättelsekontorets ledningsgrupp. Därutöver leder du din egen ledningsgrupp och verksamhet. Arbetet innebär tjänsteresor samt utåtriktad verksamhet och du kommer att företräda professionen både nationellt och internationellt.

Kvalifikationer
 • Akademisk examen inom samhällsvetenskapliga, tekniska eller humanistiska ämnen (lägst masterexamen)
 • Dokumenterad erfarenhet av metod och verksamhetsutveckling
 • Dokumenterat mycket god kunskap om försvarsunderrättelseverksamhet
 • Erfarenhet av att leda långsiktiga komplexa projekt med blandning av teknik och samhällsvetenskap med beroenden till andra verksamhetsområden
 • God förmåga att dokumentera, strukturera och presentera information i tal och skrift på såväl svenska som engelska
Meriterande
 • Forskarutbildning
 • Flerårig arbetslivserfarenhet inom FM, FRA, FOI, SÄPO eller informationsutvecklingsarbete.
 • Erfarenhet av samverkan mellan flera myndigheter
 • Erfarenhet av systematiskt utvecklingsarbete och innovation
 • Erfarenhet av informationssystemsutveckling
 • Informationsteknisk kompetens
Personliga egenskaper
Vi söker dig som är en erfaren chef och ledare. Du gillar att hantera flera simultant pågående frågor och projekt samt har förmåga att driva projekt framåt även om ingångsvärden eller styrningar är otydliga och med många involverade intressenter tidsperspektiv. Du är resultatinriktad, strukturerad, arbetar långsiktigt och kan förenkla komplexa processer och entusiasmera dina medarbetare. Du ska stimuleras av att ständigt utveckla genomförbara visioner för verksamheten.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Ovan ställda kvalifikationer ska på begäran kunna verifieras genom intyg, referenser samt arbets- eller urvalstester.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med provanställning om sex månader. Tjänsten är en oberoende befattning och öppen för både civila och officerare att ansöka. Befattningen är placerad i nivå CF/OF5.
Tillträde: Enligt överenskommelse
Arbetsort: Stockholm

För upplysningar om befattningen eller rekryteringsprocessen kontakta: hkv-rekrytering-must@mil.se, vänligen skriv "Innovationschef" i ämnesraden.

Fackliga företrädare
Fackliga representanter är Anders Markow för SACO, Roger Ericsson för OFR/O, Katarina Kruse för SEKO samt Maria Ekelund för OFR/S, vilka nås via 08-788 75 00.

Varmt välkommen med din ansökan senast 2023-11-28. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Du ansöker via jobb.forsvarsmakten.se

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är "Ett säkrare Sverige i en osäker värld". Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
Idag (0 dagar kvar)
Typ av anställning

Liknande Jobb

Stockholms stad
Administration
Företagslogga
Stockholms stad
Organisation & ledning
Företagslogga