Infrastrukturspecialist / DevOps Engineer till Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must)

Infrastrukturspecialist / DevOps Engineer till Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must)

Vill du vara med och bygga IT-infrastruktur och utveckla system för att stödja några av de viktigaste verksamheterna inom svensk underrättelse- och säkerhetstjänst? Vill du vara med och bidra till Sveriges försvar genom dina kunskaper inom drift och utveckling av IT-system inom ett högt prioriterat område? Kom och jobba med oss och gör skillnad!

Om jobbet
Vårt teams uppgift är att stötta Musts kärnverksamhet med kvalificerade IT-resurser så att underrättelser kan produceras snabbt, med hög kvalitet och utan avbrott. Vi levererar därför kraftfulla, säkra och pålitliga IT-lösningar i "hela stacken", för bland annat databehandling, överföring, lagring och analys. Vårt arbete sker verksamhetsnära, så att uppkomna behov snabbt kan omhändertas och att tillgängliga analysverktyg blir så effektiva som möjligt.

Vi arbetar med ny teknik i en organisation som i stor utsträckning påverkas av en föränderlig omvärld. Kravet på att ständigt förnya och förbättra är därför högt. Våra medarbetare behöver därför vara aktiva och nyfikna lagspelare som är lyhörda mot behoven hos sina kollegor ute i verksamheten. Vi har som lag ett lösningsfokuserat tänk, där man ibland måste tänka utanför "boxen", för att sedan kunna omsätta nya idéer till trygga, pålitliga och hållbara lösningar.

Ansvarsområden
 • Ansvara för utveckling, drift och förvaltning av IT-infrastruktur för specifika, verksamhetsnära system.
 • Tillsammans med system- och lösningsarkitekter driftsätta ny funktionalitet.
 • Planera, installera, uppgradera, felsöka de IT-system och IT-infrastruktur vi ansvarar för.
 • Bidra till att ständigt effektivisera verksamheten genom att föreslå sätt att jobba bättre och smartare, så att vi ökar kvaliteten på de tjänster vi levererar.
 • Arbeta proaktivt och sträva efter att automatisera processer där så är möjligt och önskvärt.
 • Driva din egen kompetensutveckling, exempelvis genom att hålla dig uppdaterad med den senaste tekniken eller att föreslå kurser och certifieringar som du har nytta av.
 • Att identifiera förbättringsområden så att våra leveranser och arbetssätt präglas av hög kvalitet.
Kvalifikationer

Högskoleutbildning med inriktning på datateknik, datalogi, systemvetenskap eller flerårig, relevant arbetslivserfarenhet inom verksamhetsområdet. God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och på engelska. Svenskt medborgarskap.

Meriterande kunskaper
 • virtualiseringstekniker som Citrix eller VMWare och orkestrering med Kubernetes
 • provisionering med Ansible, shell scripting i Bash och PowerShell
 • konfiguration och drift av Active Directory och lagringslösningar (SAN)
 • Linux-miljöer, särskilt Red Hat Enterprise Linux
 • nätverk, switchar, routrar, nätverksprotokoll
 • brandväggar, behörighetskontroll och övervakning (SIEM)
 • IT-system som hanterar säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter
Våra förväntningar på dig

Vi förväntar oss att du är en pålitlig och ansvarstagande person med högt säkerhetsmedvetande. Du bidrar till teamet med servicevilja och kreativitet, och kan såväl dela med dig som ta emot kunskap från kollegorna. Du är flexibel och kan växla mellan planerade och snabbt uppkomna uppgifter. Du trivs med att lösa analytiska problem i grupp och har god social förmåga.

Vårt erbjudande till dig
 • Möjligheten att arbeta i en verksamhet där du på ett ofta påtagligt sätt får bidra till Sveriges säkerhet i en osäker värld.
 • Bli en del av ett engagerat gäng som jobbar i en tekniskt komplex miljö med höga krav på såväl säkerhet som effektivitet.
 • Få leverera efterfrågade tjänster, i nära samarbete med verksamheten, i en expansiv och händelsestyrd miljö.
 • Att arbeta för en statlig myndighet som erbjuder förmånliga villkor när det gäller exempelvis egen kompetensutveckling, möjlighet till träning och friskvård på arbetstid, tillgång till företagshälsovård, tid för återhämtning och semester m.m.
Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde snarast. Teamet är baserat i Stockholm (Gärdet). Med anledning av verksamhetens natur är distansarbete som regel inte möjligt.

Vid frågor om befattningen eller rekryteringsprocessen maila hkv-rekrytering-must@mil.se. Ange "Infrastrukturspecialist / DevOps" i ämnesraden.

Fackliga representanter är Anders Markow (Saco-S), Roger Eriksson (OFR/O), Katarina Kruse (SEKO), samt Maria Ekelund (OFR/S). De nås via 08-788 75 00 (växel).

Sista ansökningsdag

Vi ser fram emot att få in din ansökan senast 2023-04-16. Intervjuer och urval kommer göras löpande, så det kan hända att vi tillsätter tjänsten innan ansökningstiden är över. Vänta därför inte med din ansökan! Bifoga CV och ett personligt brev där du beskriver varför du är lämplig för tjänsten.

Varmt välkommen med din ansökan!
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är "Ett säkrare Sverige i en osäker värld". Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 16 apr 2023 (22 dagar kvar)