Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

IMO/Förvaltningsledare IT till Must Stab

Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld? Det förändrade omvärldsläget medför att vårt försvar behöver förstärkas och den ökade underrättelseverksamheten mot Sverige och Försvarsmakten är omfattande. Den Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) bedriver verksamhet inom försvarsunderrättelsetjänst, militär underrättelsetjänst och militär säkerhetstjänst. För att styra Sveriges försvar och bidra till bra politiska beslut krävs tillgång till information och ändamålsenliga och bra stödsystem. Kärnverksamheten stöds av en väl fungerande informationshantering och tekniska stödsystem för kommunikation och informationsspridning nationellt såväl som internationellt.

Must Stab CIO leder och samordnar Musts informations- och IT-utveckling och förvaltning i linje med strategisk målbild för Musts IT-utveckling. Enheten stödjer också Musts verksamheter när det gäller effektivisering, kvalitetssäkring och uppföljning av fastställda IT-mål för god intern styrning och kontroll inom IT-området.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett viktigt och meningsfullt arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet tillsammans med erfarna utvecklare och tekniska specialister med mångårig erfarenhet av vår verksamhet. Vi erbjuder goda möjligheter till kompetensutveckling. Hos oss finns det friskvårdsmöjligheter som inkluderar träning tre timmar i veckan på arbetstid samt möjlighet att ha balans mellan fritid och arbete.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som IMO (Information Management Officer) och tillika Förvaltningsledare IT, samordnar och kvalitetssäkrar du hanteringen av Musts informationsflöden som ingår i den fastställda förvaltningsstrukturen för Must IT-miljö. Du förvaltar och utvecklar Must IT-plan, vilket sker i samarbete med motsvarande funktioner inom övriga Must. IMO lyder under och ingår i sektionen Must Stab CIO. Arbetet innefattar även samverkan med andra ledningar inom Försvarsmaktens Högkvarter (HKV).
Som IMO på Must har du en senior kompetensprofil och är van att hantera komplexa verksamhetsförutsättningar. Du följer upp och säkerställer efterlevnaden av de lagar, direktiv och regelverk som omgärdar informationshanteringen. Du samordnar systemanvändningen och dess effektivitet i enlighet med uppsatta mål. Du identifierar problemställningar, analyserar informationsflöden och driver projekt självständigt.

Du kvalitetssäkrar framtagen förvaltningsplan tillsammans med verksamhetsföreträdare och andra berörda. Du följer upp leveranser mot målen i förvaltningsplanen och rapporterar avvikelser med åtgärder till objektledningen. Du följer upp förvaltningsarbetet för samtliga objekt och föredrar rapportering och beslutsunderlag för högre ledning.

Tjänsten är ny och under utformning, vilket medför goda möjligheter att påverka och bidra till rollens utformning.

Kvalifikationer
  • Akademisk examen inom t ex IT, systemvetenskap eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten
  • Flerårig erfarenhet av att arbeta med informationshantering och verksamhetsprocesser
  • Dokumenterad erfarenhet av förvaltning inom IT-området
  • God strategisk förmåga att identifiera problemställningar, analysera informationsflöden och självständigt kunna leda projekt
  • God förmåga att uttrycka sig väl i både tal och skrift på svenska och engelska
Meriterande kvalifikationer
  • Erfarenhet av att ha arbetat i olika projektledande roller vid myndighet eller annan regelstyrd verksamhet
  • Erfarenhet av IT-förvaltning i miljöer där säkerhet i olika aspekter haft en avgörande betydelse
  • Kunskap om gällande lagar och regelverk inom informationssäkerhet
  • Kunskap om Försvarsmaktens verksamhet i allmänhet samt underrättelse- och säkerhetstjänst i synnerhet
Personliga egenskaper
Som person är du lösningsorienterad och har öga för både helhet och detaljer. Du har ett eget driv och är mål- och resultatinriktad. Du har mycket god samarbetsförmåga och är bra på att skapa relationer och bygga förtroende. Du trivs med ansvar och arbetar strukturerat och grundligt med god förmåga till tempoväxling. Du är prestigelös som person och med personlig mognad, pålitlighet och hög integritet skapar du förtroende för ditt arbete. Ett högt säkerhetsmedvetande karaktäriserar dig som person.

Övrigt
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Tjänsten är placerad i Stockholm och är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Fördjupad säkerhets- och lämplighetsprövning kommer att genomföras på slutkandidater. Vi tillämpar löpande urval i denna rekryteringsprocess.

Frågor om rekryteringsprocessen kan mailas till hkv-rekrytering-must@mil.se. Ange "IMO/Förvaltningsledare IT till Must Stab" i ämnesraden.

Fackliga representanter
Fackliga representanter är Anders Markow för SACO/HKV, Roger Ericsson för OFR/O, Katarina Kruse för SEKO och Maria Ekelund för OFR/S. Samtliga nås via 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2023-03-30. Din ansökan ska vara skriven på svenska och innehålla CV och ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är "Ett säkrare Sverige i en osäker värld". Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
30 mars 2023 (2 dagar kvar)

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare