Hoppa till innehåll

Hr-strateg med inriktning hr-controller till must

Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld?
Det förändrade omvärldsläget medför att vårt försvar behöver förstärkas och den ökade underrättelseverksamheten mot Sverige och Försvarsmakten är omfattande. Den Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) bedriver verksamhet inom försvarsunderrättelsetjänst, militär underrättelsetjänst och militär säkerhetstjänst.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett viktigt och stimulerande arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Vi erbjuder också mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Hos oss finns det friskvårdsmöjligheter som inkluderar träning tre timmar i veckan på arbetstid samt möjlighet att ha balans mellan fritid och arbete.

Om enheten

Must HR-avdelning har ett viktigt uppdrag i att stödja organisationens chefer operativt såväl som strategiskt. HR-funktionen ger konsultativt stöd till chefer i bl.a. kompetensförsörjning, kompetensutveckling, rekrytering samt arbetsgivar- och arbetsmiljöfrågor. Vi är en utvecklingsinriktad och dynamisk avdelning där arbetet sker verksamhetsnära.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Rollen utgör en nyckelfunktion och stöd för HR-chef, ledningsgrupp och avdelningens sektioner i strategiska frågor kopplat till personalflöden. I rollen ansvarar du för insamlandet av personalrelaterad data i syfte att analysera och skapa nyckeltal samt relevanta rapporter för organisationen. Du förväntas bidra strategiskt gällande personalfrågor där du har helhetsperspektivet för verksamheten. Tjänsten har många kontaktytor, både gentemot ledning och övriga verksamheten.

Rollen är bred med en stor variation av arbetsuppgifter och du har goda möjligheter att själv utveckla och utvecklas i rollen. Du kommer ha ett nära samarbete med HR-chefen som du också rapporterar till.

Kvalifikationer
  • akademisk utbildning inom beteendevetenskap, HR/personal, ekonomi eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant
  • flerårig aktuell och relevant erfarenhet av brett och kvalificerat HR-arbete där du arbetat med stöd till chefer
  • god erfarenhet av arbete i HR-system
  • goda kunskaper i Officepaketet, särskilt Excel
  • mycket god förmåga att kommunicera i tal och skrift
Meriterande
  • erfarenhet av liknande arbete inom Försvarsmakten eller annan statlig myndighet
  • erfarenhet av analysarbete med vana av att hantera stora datamängder
  • erfarenhet av att driva, delta, och samordna utvecklingsprojekt inom HR
  • erfarenhet inom digitalisering
  • erfarenheter av att leda arbetsgrupper
Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen krävs en god social, analytisk och kommunikativ förmåga i kombination med ett prestigelöst förhållningssätt. Du är nyfiken, lyhörd, drivande och resultatorienterad samt trivs i en roll där du får ta egna initiativ. Du har ett stort pedagogiskt intresse och lätt för att kommunicera och engagera på olika nivåer i organisationen och kan med lätthet förklara analyser och nyckeltal för övrig verksamhet. Du har lätt för att se helheter, är utvecklingsinriktad samt har lätt för att bygga förtroendefulla relationer och har hög integritet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Ovan ställda kvalifikationer ska på begäran kunna verifieras genom intyg, referenser samt arbets- eller urvalstester.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med provanställning om sex månader
Tillträde: Enligt överenskommelse
Arbetsort: Stockholm

I denna rekrytering kan vi komma löpande att tillämpa urval.

För upplysningar om befattningen eller rekryteringsprocessen kontakta: hkv-rekrytering-must@mil.se, vänligen skriv "HR-strateg" i ämnesraden.

Fackliga företrädare

Fackliga representanter är Anders Markow för SACO, Roger Ericsson för OFR/O, Katarina Kruse för SEKO samt Maria Ekelund för OFR/S, vilka nås via 08-788 75 00.

Varmt välkommen med din ansökan senast 2023-11-30. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Du ansöker via

jobb.forsvarsmakten.se
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är "Ett säkrare Sverige i en osäker värld". Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
30 nov. 2023 (2 dagar kvar)
Typ av anställning
http://www.forsvarsmakten.se/sv/

Fler jobb från samma arbetsgivare

Karlskrona
Offentlig Förvaltning
Företagslogga
Enköping
Data & IT
Företagslogga