HR-generalist till Internationella personalfunktionen

HR-generalist till Internationella personalfunktionen

Är du erfaren HR-generalist och söker ett självständigt, utvecklande arbete? Trivs du i en dynamisk miljö och vill bidra till Försvarsmaktens tillväxt? Internationella personalfunktionen vid Högkvarteret söker nu en ny kollega, - välkommen med din ansökan!

Om enheten

Högkvarteret (HKV) leder Försvarsmaktens verksamhet och här arbetar ungefär 1 000 medarbetare - både officerare och civila experter.

Internationella personalfunktionen (HKV STAB Pers Int) är i tillväxt och består idag av fem lösningsfokuserade, effektiva handläggare med stort eget ansvar. Vi arbetar inriktat mot utlandsstationerad personal som under sin utlandstjänstgöring går under URA-avtal. (avtal om utlandskontrakt och riktlinjer för anställningsvillkor vid tjänstgöring utomlands). Vi är rådgivande och stödjande gentemot både chefer och utlandspersonal och vi funktionsstyr samtliga förband med URA-avtal i Försvarsmakten.

Befattningen erbjuder

Rollen innebär att du är rådgivande och stödjer ansvarig chef, utlandspersonal och i vissa fall även medföljande i samtliga personalrelaterade frågor. I rollen ingår samverkan, administration, tolka komplexa avtal, fatta beslut och delge information. Du har självständigt ansvar för ett antal länder. Vidare hanterar du löpande rutinuppgifter såsom ekonomisk redovisning och kontraktsskrivning.

Den föränderliga omvärldsbilden gör att vi kontinuerligt arbetar med våra frågor i både större sammanhang och i olika tidsperspektiv. Uppkomna händelser i våra partnerländer påverkar vår vardag och vi arbetar både händelsestyrt och med rutinarbetsuppgifter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Stödja verksamhetschefer i operativa och strategiska personalrelaterade frågor
 • Rådge, fatta beslut och informera berörd personal
 • Förhandla och upprätta individuella URA-kontrakt
 • Arbeta med villkors- och förmånsfrågor
 • Arbeta med avtalstolkning av inkomstskattelagen, socialförsäkringsbalken samt Försvarsmaktens avtalssamling
 • Samordna, koordinera och administrera arbetsuppgifter knutna till internationell personaltjänst
 • Kontinuerligt följa upp utlandsstationerad personal
 • Löpande interagera och samordna inom Försvarsmakten, med andra svenska myndigheter samt internationella värdorganisationer och samarbetspartners
 • Vid behov genomföra utrikes tjänsteresor
KRAV

Kvalifikationer
 • Aktuell och relevant erfarenhet av arbete med internationella personalfrågor eller annan arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • Relevant erfarenhet av samverkan med svenska myndigheter samt andra relevanta aktörer
 • Akademisk examen relevant för befattningen
 • Goda kunskaper i både tal och skrift i svenska och engelska
 • B-körkort
Personliga egenskaper

För att både trivas och lyckas i rollen ser vi att du är självständig, lösningsorienterad och effektiv. Du är strukturerad, noggrann och trivs i en tillväxtmiljö med ett högt tempo med stor variation på arbetsuppgifter. Du är också trygg i dig själv, har hög integritet och har en mycket god kommunikativ förmåga och duktig på att hantera både enkla och svåra samtal. Sist men inte minst är du en lagspelare som bidrar till gruppens gemensamma insatser och utveckling. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Meriterande
 • Tidigare erfarenhet av arbete i svensk förvaltningsmyndighet eller liknande arbetsgivare
 • Erfarenhet av att arbeta med utlandsstationerad personal, gärna inom ramen för URA
 • Dokumenterad erfarenhet av juridisk tolkning gällande skatteavtal och arbetsrätt
 • Erfarenhet av utlandstjänstgöring
 • Kunskap om Försvarsmaktens organisation samt arbetssätt
Övrigt

Arbetsort: Stockholm.

Anställningsform: tillsvidare, provanställning tillämpas.

Tillträde: enligt överenskommelse, inriktning start maj 2023.

Kontaktuppgifter

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att höra av dig till chef för HKV STAB Pers Int Christine De la Gardie, 08-788 75 00.

Fackliga kontaktpersoner

SACO HKV, Camilla Robertsson

OFR/S HKV, Katarina Kruse

SEKO Försvar HKV, Kjell Tetzlaff

OFR/O HKV, Arne Nilsson

Samtliga nås på telefon 08-788 75 00

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-03-24. Din ansökan ska innehålla både CV och personligt brev i vilket du motiverar varför du är lämplig för befattningen.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret finns överbefälhavaren och generaldirektören. Högkvarteret har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs från 2023-01-01 av försvarsstaben, operationsledningen, militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, samt Högkvarterets stabsavdelning och fristående enheter för tillsyn.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll HR & Personal, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 24 mars 2023 (3 dagar kvar)