HR-generalist HR-direkt - vikariat

HR-generalist HR-direkt - vikariat

HR-generalist HR-direkt

Befattningen erbjuder

Arbetar du med HR och brinner för ett konsultativt och serviceinriktat arbetssätt? Tycker du om att arbeta i ett högt tempo i nära samarbete med andra? Då är den här tjänsten något för dig.

Om enheten

HR-direkt är en av fem avdelningar på HR Centrums arbetsgivarenhet. Avdelningen är Försvarsmaktens centrala support i HR-frågor och har som främsta uppgift att som en rådgivande funktion stötta Försvarsmaktens chefer och lokala HR-avdelningar runt om i landet.

På avdelningen arbetar en sammansvetsad grupp om åtta HR-generalister med erfarenhet av brett HR-arbete. Avdelningen sitter i ett öppet kontorslandskap för ett nära samarbete där vi nyttjar varandras erfarenheter och kompetenser.

Då en av våra kollegor kommer gå över till annan tjänst under en tidsbegränsad period söker vi nu en HR-generalist för ett vikariat som sträcker sig till årsskiftet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I rollen som HR-generalist vid HR-direkt stöttar du Försvarsmaktens chefer och lokala HR-avdelningar på ett konsultativt och pedagogiskt sätt via telefon och mail. Du kommer stötta i ett brett spektra av HR-frågor, inte minst avtalsfrågor. Därutöver kommer du att genomföra utbildningar för chefer och lokala HR-representanter. Som HR-generalist på HR-direkt kommer du att ha ett nära samarbete med dina kollegor på avdelningen, men också med specialistfunktioner inom HR Centrum, för att kunna ge det bästa stödet till cheferna och lokal HR. I din roll kommer du tilldelas sakområden där du ansvarar för att underhålla och uppdatera avdelningens kunskapsdatabank, i syfte att säkerställa att enhetlig och korrekt information ges till mottagaren. Vidare kommer du att tillsammans med dina kollegor arbeta för att vidareutveckla och effektivisera avdelningens interna arbete, samt ansvara för att utveckla din egen kompetens och fortsätta växa i din roll.

Krav

Kvalifikationer
  • Akademisk utbildning inom HR-området, eller annan utbildning/erfarenhet som bedöms likvärdig
  • Några års erfarenhet av brett HR-arbete
  • Erfarenhet från arbete i en konsultativ roll
  • Mycket god förmåga att på ett pedagogiskt sätt uttrycka sig i såväl tal som skrift på svenska
Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen ser vi att du har en god samarbetsförmåga och skapar förtroende. Du har en vilja att förenkla chefernas och de lokala HR-representanternas vardag genom ett lösningsorienterat förhållningssätt. Du strävar efter att ge bästa möjliga service på ett situationsanpassat sätt och kan se verksamheten utifrån flera perspektiv. Vidare har du förmågan att arbeta självständigt och kan arbeta strukturerat efter befintliga rutiner för att kvalitetssäkra den information du förmedlar samt har en god kommunikativ förmåga.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
  • Erfarenhet av arbete i kundsupport
  • Kunskaper i system SAP eller annat likvärdigt system
  • Erfarenhet av arbete inom Försvarsmakten, annan statlig myndighet eller offentlig verksamhet
  • Erfarenhet av militärt arbete
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Anställningsform: Särskild visstidsanställning (vikariat)
Sysselsättningsgrad (hel-deltid): Heltid
Arbetsort: Stockholm
Tillträdesdatum: Snarast eller enligt överenskommelse

För upplysningar om befattningen kontakta:
Avdelningschef HR Direkt, Sandra Riihelä, tel. (vxl): 08-514 390 00, mail: sandra.riihela@mil.se

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
Avdelningschef HR Direkt, Sandra Riihelä, tel. (vxl): 08-514 390 00, mail: sandra.riihela@mil.se

Fackliga företrädare:
SACO - Madeleine Bagge,

SEKO - Åsa Karlsson,

Försvarsförbundet, OFRS - Kjell Tetzlaff,

OFRO - Arne Nilsson,

Samtliga nås via tel. (vxl): 050-45 10 00

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-02-06. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens HR-centrum skapar förutsättningar för Försvarsmaktens operativa förmåga och ett starkare försvar genom att säkerställa resurs- och HR-tjänster som tillgodoser förbandens behov.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/fmhrc

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll HR & Personal, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 6 feb 2023 (5 dagar kvar)