Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Handläggare säkerhetsskyddad upphandling – högkvarteret

Ansök nu
Om sektionen
Tjänsten är placerad vid säkerhetssektionen vid Högkvarterets stab med arbetsort Stockholm. Sektionen ansvarar för den interna säkerheten vid Försvarsmaktens största organisationsenhet, Högkvarteret, och även för personsäkerheten för Försvarsmaktens högsta chefer. Sektionen samordnar till del även säkerhetsskyddet inom Stockholms Garnison. Högkvarteret är under omorganisation och detta gäller även säkerhetssektionen som är i en expansiv period där både arbetsuppgifter och ett nytt arbetslag utvecklas. Vill du vara en del av denna spännande resa och delta i utvecklingen av Högkvarterets interna säkerhetstjänst och säkerhetssektionen? Då ska du söka denna tjänst.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Säkerhetssektionen är organiserad i tre detaljer och befattningen är placerad vid Detaljen för säkerhetsprövning och säkerhetsskyddad upphandling (DSS). Befattningen innebär att du genomför säkerhetsskyddade upphandlingar vid Högkvarteret. Detta innebär bl.a. att:
 • Genomföra alla moment vid upphandlingar som kräver säkerhetsskyddsavtal och säkerhetsskyddsöverenskommelser
 • Stödja verksamheten med din specialkompetens inom området med metodstöd, bl.a. säkerhetsskyddsplanering säkerhetsskyddsöverenskommelser och säkerhetsskyddsavtal
 • Administrera säkerhetsskyddsavtal och registerkontroller
 • Genomföra säkerhetsutbildningar inom området, såväl internt inom Högkvarteret som externt mot leverantörer samt delta vid kontroller av säkerhetsskyddet
 • Utveckla och skriva interna bestämmelser inom området
 • Stödja och vid behov genomföra säkerhetsprövning av leverantörer
Arbetsuppgifterna kan förändras och utvecklas över tid eftersom verksamheten utvecklas vid enheten. Du kommer ha ett nära samarbete med entreprenörer och enheter som genomför upphandling i Högkvarteret samt Must säkerhetskontor.

Krav

Kvalifikationer
 • Relevant kunskap inom området säkerhetstjänst
 • Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska
Personliga egenskaper

För att du ska trivas i denna roll behöver du vara nyfiken och initiativrik samt att du drivs av att arbeta både enskilt och i grupp. Tjänsten kräver ett bra ordningssinne och förmåga till att strukturera arbetet. En stor del av arbetet sker i mycket nära samarbete med andra enheter inom Högkvarteret, Försvarsmakten och andra myndigheter vilket ställer höga krav på förmåga att bygga och vidmakthålla goda relationer. Du är ansvarstagande och kan självständigt hantera och prioritera dina uppgifter. Vidare har du ett högt säkerhetsmedvetande och god förmåga att hantera tempoväxling. Du bidrar aktivt till en trivsam arbetsmiljö och delar Försvarsmaktens värdegrund.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas (för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten)
Civil anställning
Tillträde: snarast efter överenskommelse
Arbetsort: Lidingövägen, Stockholm

Meriterande
 • Genomförd aktuell utbildning i säkerhetsskyddad upphandling inom Försvarsmakten, alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • Yrkeserfarenhet av att självständigt handlägga ärenden avseende säkerhetsskyddad upphandling eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • Utbildning och erfarenhet av säkerhetsprövning
 • Tjänstgöring inom den militära säkerhetstjänsten och därmed god kännedom om Försvarsmaktens organisation och dess regelverk för säkerhetstjänsten
 • Relevant och aktuell erfarenhet av att arbeta med motsvarande arbetsuppgifter inom statlig myndighet
 • Aktuell och relevant säkerhetsskyddsutbildning inom Försvarsmakten (utöver SUA)
 • Aktuell erfarenhet av arbete i system ISUS och även registerkontrollrutinen
 • Aktuell och relevant erfarenhet av att genomföra utbildningar och kontroller av säkerhetsskydd
 • Aktuell kunskap om upphandlingslagstiftning
 • Erfarenhet av projektledning
Upplysningar om befattningen

Du är välkommen att kontakta Detaljchef för Säkerhetsprövning och Säkerhetsskyddad upphandling, Jenny Zander, tel: 08-788 75 00.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-09-29. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev. I brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Fackliga företrädare
OFR/O HKV Arne Nilsson
SACO HKV Camilla Robertsson
OFR/S HKV Kjell Tetzlaff
SEKO HKV Katarina Kruse
samtliga nås på telefon 08-788 75 00

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret finns överbefälhavaren och generaldirektören. Högkvarteret har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs från 2023-01-01 av försvarsstaben, operationsledningen, militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, samt Högkvarterets stabsavdelning och fristående enheter för tillsyn.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
29 sep. 2023 (7 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare