Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Funktionsföreträdare skyddade transporter tillsvidare

Ansök nu
Försvarsmaktens logistik söker nu Funktionsföreträdare skyddade transporter till Transportplaneringavdelningen i Stockholm. Försvarsmaktens logistik (FMLOG) ansvarar för Logistikstöd till förband, skolor och centra inom Försvarsmakten (FM), nationellt och internationellt. I FMLOG ingår bland annat Försvarsmaktens Transportkontor med funktionsledningsansvar för transporttjänsten inom FMLOG samt med uppgift att koordinera genomförandet av försvarsmaktens strategiska och operativa transporter av såväl personal, materiel och hela förband. Transporter kan ske såväl som flygtransport, sjötransport, landsvägs- och järnvägstransporter, såväl inom som utom riket.

Som Funktionsföreträdare skyddade transporter i Försvarsmakten utgör du en viktig del i ett framgångsrikt team, i en myndighet som är i stark tillväxt. Tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor får du ansvar, utveckling och utmaning. Allt detta hos en arbetsgivare som uppmuntrar till balans i livet och god hälsa.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Rollen stödjer chefen för Transportenheten i funktionledning och utarbetandet av anvisningar inom special- och skyddsvärda transporter samt i handläggande av dessa beställningar. Genomför vidare analys, uppföljning, utbildning och utveckling av det egna funktionsområdet. Medverkar vid upphandlingar, stödjer avropare och företräder Försvarsmakten gentemot ramavtalsleverantörerna. Samverkar med förband och enheter inom FMLOG samt FMV avseende koordinering och prioriteringar av special- och skyddsvärda transporter. Ingår i den centrala transportledningsfunktionen vid deltagande i nationella- och internationella operationer och övningar samt med ingående uppföljning. Deltar i utvecklingen av mobiliseringsplanering samt kris- och omfallsplanering och stödjer vid transporter. Bidrar med kompetens inom utbildning och i utformning av säkerhetsskyddade transporter och är stödjande i registerkontrollprocessen, signalskydd samt säkerhetsplanering av enhetens personal.

Kvalifikationer
 • Utbildning inom säkerhet/säkerhetsskydd eller transportjuridik alternativt motsvarande som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
 • Erfarenhet inom FM logistikområde med tyngdpunkt transporter alternativt motsvarande inom det civila transportområdet.
 • Goda kunskaper i hantering av IT-system
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som skrift
 • God administrativ förmåga
 • Körkort klass B
Personliga egenskaper

Analytisk, noggrann, kommunikativ och pedagogisk med god förmåga till muntlig och- skriftlig framställan.

Meriterande
 • Kunskaper om/erfarenhet av Prio/SAP
 • Erfarenhet av FM IT-system
 • Erfarenhet av internationell tjänstgöring
 • Erfarenhet av offentlig upphandling av transporttjänster
 • Genomförd Grundläggande Militär Utbildning (GMU)
 • Officersutbildning
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Anställningsform: tillsvidare
Civil befattning
Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten.
Sysselsättningsgrad: heltid
Arbetsort: Stockholm
Tillträdesdatum snarast enligt överenskommelse.

Information om rekryteringsprocessen:

Avdelningschef Håkan Lundgren nås via huvudväxeln 08- 788 7500

Fackliga företrädare

OFR/S Håkan Antonsson

SEKO Eva-Britt Steen

OFR/O Torbjörn Bäckman

SACO Pia Wennerholm

Samtliga nås via huvudväxeln 08- 788 7500

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2023-05-31. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

FMLOG stödjer krigsförband i att utföra sina uppgifter i alla beredskapsnivåer. Vi bidrar till ökad uthållighet genom att planera, förrådshålla, leverera och samordna behovet av förnödenheter och transporter.

FMLOG:s unika kompetens med civil och militär expertis bidrar till leveranssäkerhet och tillgänglighet.

Tillsammans tillser vi att Försvarsmaktens operativa förmåga nationellt och internationellt bibehålls.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
31 maj 2023 (1 dag kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare