Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Förvaltningsledare till MUST

Ansök nu
Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld? Det förändrade omvärldsläget medför att vårt försvar behöver förstärkas och den ökade underrättelseverksamheten mot Sverige och Försvarsmakten är omfattande. Den Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) bedriver verksamhet inom försvarsunderrättelsetjänst, militär underrättelsetjänst och militär säkerhetstjänst.

Om enheten
Must Informationshanteringskontor (IHK) ansvarar för informationshantering på Must-gemensam nivå samt planering, utveckling och vidmakthållande av IT-system. Kontoret arbetar för att stärka Musts flexibilitet och förmåga att svara upp mot verksamhetskrav på informationshantering och informationssystem.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som förvaltningsledare vid Must arbetar du med att matcha verksamhetens behov med digitala produkter och tjänster som stärker Must förmåga att bedriva militär underrättelse- och säkerhetstjänst. Du ansvarar för att identifiera behov, planera, prioritera, följa upp och rapportera arbetet inom ramen för ansvarsområdet. Du säkerställer att uppsatta mål nås och att leveranser sker i rätt tid, med god kvalitet och till rätt kostnad. Arbetet sker i nära samarbete med andra kollegor från kontoret, andra delar av Must och Försvarsmakten.

Du är bryggan mellan verksamhet och leverantör. I dialog med verksamheten fångar och analyserar du behov och krav. Tillsammans med leverantörer ser du till att ni hittar lösningar som matchar. Du för en löpande dialog med leverantörerna och följer upp att produktion och leverans sker enligt den förvaltningsplan som ni tagit fram. Tillsammans med övriga förvaltningsledare och ansvariga för portföljförvaltning deltar du i planering och uppföljning av portfölj.

Kvalifikationer
  • Relevant akademisk examen t ex systemvetenskap eller teknik. Alternativt motsvarande kompetens förvärvat utifrån mångårig yrkeserfarenhet inom eller utanför Försvarsmakten
  • Tidigare erfarenhet av att arbeta som IT-förvaltningsledare, IT-projektledare eller motsvarande
  • God förmåga att uttrycka sig väl i både tal och skrift på svenska och engelska
Meriterande
  • Erfarenhet av att ha arbetet i olika roller som t ex förvaltningsledare, kravanalytiker, verksamhetsanalytiker och förändringsledare
  • Erfarenhet av IT-förvaltning i miljöer där säkerhet i olika aspekter har haft en avgörande betydelse
  • Erfarenhet av digitalisering inom Försvarsmakten eller annan offentlig verksamhet
  • Kunskap om Försvarsmaktens verksamhet i allmänhet samt underrättelse- och säkerhetstjänst i synnerhet
Personliga egenskaper
Vi söker dig som är strukturerad och systematisk. Du har god förmåga att bygga både förtroende och personliga nätverk. Du är duktig på att kommunicera på ett pedagogisk och tydligt sätt som ger kollegor förutsättningar att få en överblick av arbetsläge och vägen framåt. Du trivs med att samarbeta och är en god lyssnare i dialogen med andra. Du är prestigelös som person och med personlig mognad, pålitlighet och hög integritet skapar du förtroende för ditt arbete. Ett verifierat och stabilt säkerhetsmedvetande karaktäriserar dig som person.

Det finns stor möjlighet att forma och utveckla denna roll. Det är därför viktigt att du tar egna initiativ för att lösa uppkomna problem och är intresserad av att bidra i arbetet med att utveckla arbetssätt och metoder. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tjänsten är placerad i Stockholm och är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde sker enligt överenskommelse. Tjänsten kräver arbete på plats och det finns därmed inte möjlighet till hemarbete. Befattningen är civil (oberoende).

Ovan ställda kvalifikationer ska på begäran kunna verifieras genom intyg, referenser samt urvalstester.

Kontakt
Frågor om befattningen eller rekryteringsprocessen mailas till hkv-rekrytering-must@mil.se, vänligen ange "Förvaltningsledare till Must" i ämnesraden.

Fackliga företrädare
Fackliga representanter är Anders Markow för SACO/Försvar, Roger Ericsson för OFR/O, Katarina Kruse för SEKO samt Maria Ekelund för OFR/S. Samtliga nås via 08-788 75 00

Sista datum för ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2023-06-09. Din ansökan ska vara skriven på svenska och innehålla CV och ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Du ansöker via jobb.forsvarsmakten.se.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är "Ett säkrare Sverige i en osäker värld". Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
09 juni 2023 (11 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare