Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Förvaltare, OR-8, till Internationella Samverkanssektionen

Ansök nu
Om tjänsten

Högkvarteret, Internationella Samverkanssektionen vid Försvarsstabens Strategienhet är en del av Överbefälhavarens (ÖB) och Generaldirektörens (GD) stab. Sektionen ansvarar för Försvarsmaktens internationella relationer och samarbeten med andra nationer och internationella organisationer. Vid sektionen hanteras ärenden på militärstrategisk nivå i nära samverkan med övriga ledningar och staber inom Högkvarteret och Försvarsstaben, med utländska försvarsattachéer i Sverige och svenska försvarsattachéer ute i världen, samt med Regeringskansliet och med andra myndigheter inom främst försvarsområdet.

Sektionen söker nu en förvaltare (OR-8) som huvudsakligen ska arbeta med ärenden relaterade till Försvarsmaktens prioriterade partnerländer och försvarssamarbeten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Stödja arbetet med att inrikta och samordna bi- och multilaterala försvarssamarbeten med andra berörda staber och ledningar med följande övergripande omfattning;
 • stödja framtagning samt bistå vid föredragning av underlag inför ÖBs och andra högre chefers resor, möten och besök,
 • stödja beredning av ärenden med internationellt fokus inom Högkvarteret inför beslut av Försvarsmaktens högre chefer eller vidare beredning vid Regeringskansliet (Försvarsdepartementet),
 • stödja Regeringskansliet (Försvarsdepartementet) med underlag kopplat till internationella samarbeten (exempelvis avtal, möten, resor och besök m m)
 • stödja försvarsplaneringsrelaterad verksamhet på militärstrategisk nivå
KRAV
Kvalifikationer
 • Förvaltare (OR-8) med relevant militär utbildning
 • Aktuell och relevant erfarenhet från arbete i stab
 • Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
Personliga egenskaper

Vi söker sig om är driven och har förmåga att hantera flera komplexa ärenden, ofta under tidspress. Du förväntas kunna leverera och byta fokus snabbt vilket ställer krav på din flexibilitet. Du är initiativtagande och självgående i ditt arbete. Du har mycket lätt för att samarbeta med andra då samordning och kontakt med andra delar av Försvarsmakten, Regeringskansliet och andra internationella organisationer ingår i arbetsuppgifterna. Du är en van skribent och har erfarenhet av att hålla stringenta muntliga föredragningar anpassade för olika mottagare.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
 • Erfarenhet av Försvarsmaktens IT-system (PRIO, VIDAR, SWECCIS, ISUS).
 • Erfarenhet av bi- och multilateralt försvarssamarbete på strategisk eller operativ nivå
 • Erfarenhet av internationell tjänstgöring.
 • Språkkunskaper i tredje språk som ökar möjligheterna att lösa arbetsuppgifter inom Försvarsmaktens internationella relationer, t.ex. tyska, franska eller asiatiska språk.
Övrigt

Tillsvidareanställning vid Försvarsmaktens Högkvarter. Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten.

Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Stockholm
Militär befattning: Förvaltare, OR 8

Tillträde: Snarast enligt överenskommelse.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Överstelöjtnant Peter Viklund, chef Internationella Samverkanssektionen

Tel: 08 - 788 75 00 (Växel)

Fredrik Lindvall, ställföreträdande chef Internationella Samverkanssektionen

Tel: 08 - 788 75 00 (Växel)

Fackliga kontaktpersoner vid HKV:

Camilla Robertsson (SACO)

Lise-Lotte Larsson (SEKO)

Kjell Tetzlaff (OFR/S)

Arne Nilsson (OFR/O)

Samtliga nås på telefon 08-788 75 00

Välkommen med din ansökan senast 2023-06-05.

Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Din ansökan gör du i ReachMee på www.forsvarsmakten.se/Jobba/Lediga-jobb/

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret finns överbefälhavaren och generaldirektören. Högkvarteret har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs från 2023-01-01 av försvarsstaben, operationsledningen, militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, samt Högkvarterets stabsavdelning och fristående enheter för tillsyn.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
05 juni 2023 (2 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare