Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Försvarsmaktens CERT söker erfaren incidentledare

Ansök nu
Försvarsmaktens CERT är ansvarig för den sammanhållna militärstrategiska cyberlägesbilden och vara en samlad väg in för incidenthantering. FM CERT utgör nav för informationsdelning och rådgivning avseende cybersäkerhetsincidenter. Vidare är funktionen samverkansorgan mellan civila och militära CERT- och CSIRT-organisationer utanför Försvarsmakten. Försvarsmaktens CERT är en resurs för hela Cyberförsvaret och leds av Försvarsstaben.

Cyberoperationer är en lika självklar del i modern krigsföring som mark-, sjö- och luft operationer och är därmed en naturlig del av det nationella försvaret av Sverige och svenska intressen. Cyberoperationer är militära insatser med militärstrategiska eller operativa målsättningar, vilka genomförs med resurser och metoder som normalt inte är tillgängliga genom de konventionella stridskrafterna.

Försvarsmakten har en central roll i utvecklingen och förstärkningen av Sveriges cyberförsvar. Det är en del av det övergripande arbetet med att stärka den allmänna försvarsförmågan och Försvarsmaktens operativa förmåga. Försvarsmaktens CERT är under utveckling och söker nu flera medarbetare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med att leda och koordinera incidenthantering i försvarsmaktens it-system. Det gör du internt med underlag från interna och externa analytiker, nationella och internationella informationsflöden.Du kommer delta i utvecklingen av cyberförsvaret på strategisk nivå

FM CERT har till uppgift att koordinera de allvarligaste incidenterna som riktas mot Försvarsmakten. Du kommer att ha en central roll i att hantera incidenter och koordinera it-försvarsförband, både inom Försvarsmakten och med leverantörer till Försvarsmakten. Du har praktisk erfarenhet från incidenthantering eller ledning av incidenthantering.

Inom Försvarsmaktens cyberförsvar erbjuds Du kontinuerligt kompetensutveckling så att Du vidareutvecklas i din roll och får de förutsättningar som krävs för att Du ska lyckas med ditt uppdrag.

Kvalifikationer
  • Relevant naturvetenskaplig eller teknisk akademisk examen
  • Flerårig arbetslivserfarenhet från incidenthantering
  • God teknisk förståelse om IT-system och datakommunikation
  • God förmåga att sammanställa och presentera material muntligt och i skrift
  • Skriver och talar svenska och engelska obehindrat
Meriterande kvalifikationer
  • Erfarenhet från arbete i Försvarsmakten, gärna militärstrategisk nivå, försvarsgrensstab eller ledningsförband
  • Erfarenheter från cyberoperationer
  • Kunskaper om arkitektur och kravställning avseende säkerhet i IT-system
  • Erfarenhet av att leda tekniska program eller teknisk inhämtning
  • Kunskaper om hotaktörer och sårbarheter inom cybermiljön
Personliga egenskaper
Du är flexibel och har en förmåga att prioritera för att kunna leverera med kvalitet inom angivna tidsförhållanden. Du tycker om att vara projektledare och trivs med att leda projekt.Vi förutsätter att Du har en hög inlärningskapacitet och aktivt håller dig uppdaterad inom ditt arbetsområde. Du trivs med ett högt tempo, är prestigelös, gillar att arbeta i grupp och har en god samarbetsförmåga. Du är en stabil person med hög integritet som inte räds att ta egna initiativ för att hitta lösningar. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Fackliga representanter
OFR/S Kjell Tetzlaff, SACO Camilla Robertsson,SEKO Lise-Lotte Larsson
OFR/O Arne Nilsson. Samtliga nås via växel 08-788 75 00.

Övrigt
Tjänsten är heltid, tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning, tillträde efter överenskommelse. Befattningen är öppen att söka för civil och militär personal. Arbetsort är Stockholm.Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. Du måste därför vara svensk medborgare. Frågor om befattningen skickas till cyberintresse@mil.se

Välkommen med din ansökan, CV samt ett personligt brev där Du motiverar varför Du är lämpad för denna befattning,senast den 2023-10-08. Mejla ansökan till cyberintresse@mil.se, ange referens 759571.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
08 okt. 2023 (12 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare