Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Första linjens chef till Försvarsmaktens HR-Centrum

Ansök nu
Stimuleras du av att bidra till att skapa effektiva team tillsammans med kompetenta medarbetare? Har du intresse av att både leda och att skapa förutsättningar som gör att dina medarbetare växer? Motiveras du av förändringsarbete? Då kan befattningen som första linjens chef på Lön och HR-administrativa enheten vara något för dig. Välkommen med din ansökan!

Sökande enhet

Lön & HR administrativa enheten består av ca 86 medarbetare uppdelat på 5 avdelningar. Gemensamt för samtliga avdelningar är att alla jobbar med löneadministration samt ger konsultativt stöd till Försvarsmaktens samtliga chefer. Vi söker nu en första linjens chef till en av dessa avdelningar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som chef över avdelningen ansvarar du för att utveckla, samordna, leda och styra avdelningens arbete. Du har direkt personalansvar för avdelningens 14-18 medarbetare vilka är uppdelade i team. Ett nära samarbete och rapportering till enhetschef för Lön & HR-administrativa enheten ingår i befattningen. Du har budgetansvar för avdelningen och medverkar i ledningsgruppen för Lön & HR administrativa enheten. Du ingår även i förbandets utökade ledningsgrupp där samtliga chefer på förbandet deltar.

Med befattningen följer ansvar för den viktiga och omfattande utvecklingen för att FM HRC som i likhet med Försvarsmakten ska kunna verka i alla beredskapsnivåer.

I din chefsroll har du tydligt utvecklingsfokus med ett kontinuerligt mål att på ett effektivt sätt skapa nöjdare kunder. Som chef har du ett coachande förhållningssätt och arbetar ständigt för att främja en framgångsrik arbetsmiljö på din avdelning.

För oss är det viktigt att du delar Försvarsmaktens värdegrund som utgår ifrån demokratiska principer och som slår vakt om alla människors lika värde, om rättvisa, jämlikhet och mänskliga rättigheter.

Kvalifikationer
  • Akademisk examen eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig för tjänsten (avser högskoleutbildning om minst 120 gamla resp. 180 nya högskolepoäng inom relevant utbildning)
  • Aktuell och relevant chefs- och ledarerfarenhet
  • Vana att leda i förändring och har erfarenhet av utvecklingsarbete
  • Förmåga att uttrycka dig på ett tydligt och välformulerat i både tal och skrift i det svenska språket
Personliga egenskaper
För att passa och trivas på befattningen är det viktigt att du är en prestigelös person som är trygg i ditt ledarskap. Vidare är du bra på att bygga relationer och att samarbeta med andra. Du är en nyfiken och utvecklingsinriktad person med mod att prova nytt i syfte att lösa problem och hitta vägar framåt. Som ledare är du resultatinriktad, inkluderande och kommunikativ. Du har förmågan att tydliggöra mål, skapa motivation och arbetsglädje hos dina medarbetare.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
  • Erfarenhet av individanpassat/coachande förhållningssätt
  • Erfarenhet av att utveckla medarbetare och av att arbeta med effektivisering gällande processer och arbetssätt
  • Erfarenhet av statlig verksamhet
Vi eftersträvar mångfald då det berikar vår verksamhet. Vi strävar därför i vårt rekryteringsarbete efter en jämn könsfördelning och mångfald vad gäller till exempel ålder, intressen, personligheter, etnisk och kulturell bakgrund.

Övrigt

Avser en tillsvidare anställning på heltid med tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Anställningen inleds med sex månaders provanställning för den som inte redan är anställd inom Försvarsmakten.

Arbetsort är Stockholm och individuell lönesättning tillämpas..

Intervjuer genomförs under veckorna 26 och 27.

För att kunna göra en rättvis och likvärdig bedömning av dig som sökande använder vi oss av urvalsfrågor där vi ber dig dig att svara så utförligt som möjligt för att kunna avgöra hur väl du matchar de efterfrågade kompetenserna. I den här rekryteringen kommer vi även genomföra tester.

Upplysningar om befattningen
Har du frågor är du välkommen att kontakta tf. Chef Lön och HR-administrativa enheten Heidi Fredriksson, tel: 072 985 56 42

Fackliga representanter
SACO: Camilla Robertsson

SEKO: Åsa Karlsson

OFR/S: Kjell Tetzlaff

OFR/O: Arne Nilsson

(Samtliga nås via växeln 08-788 75 00)

Varmt välkommen med din ansökan senast 2023-06-05. Din ansökan ska innehålla CV samt personligt brev.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens HR-centrum skapar förutsättningar för Försvarsmaktens operativa förmåga och ett starkare försvar genom att säkerställa resurs- och HR-tjänster som tillgodoser förbandens behov.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/fmhrc

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
05 juni 2023 (3 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare