Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Fältarbetsofficer till Joint Fires and Effects-sektionen

Ansök nu
Vill du vara med och påverka Sveriges försvarsförmåga, och dessutom befinna dig mitt i händelsernas centrum? Operationsledningen ansvarar för planering och genomförande av Försvarsmaktens nationella och internationella operationer.

Joint Fires and Effects-sektionen är en del av operationsledningens genomförandeavdelning som bland annat arbetar med, planerar och leder Försvarsmaktens operationer där fältarbeten är en viktig funktion, både i närområdet och i våra internationella insatser. Sektionen stödjer även den långsiktiga försvarsplaneringen med funktionskompetenser. Joint Fires and Effects söker nu en fältarbetsofficer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Arbetet som stabsofficer med ansvar för fältarbeten i Försvarsmaktens operationer och planering är väldigt stimulerande, där ingen dag är den andra lik. Du befinner dig i centrum av den operativa verksamheten och är länken till samtliga stridskrafters fältarbetsfunktion. Mycket av arbetet du genomför strävar mot att ge högre chef ett så bra beslutsunderlag som möjligt. Exempel på arbetsuppgifter är bland annat:
 • Företräda fältarbetsfunktionen på operativ nivå internt och externt
 • Ansvara för central fältarbetsberedning
 • Planering, uppföljning och koordinering av verksamhet
 • Utarbeta och föredra beslutsunderlag
 • Skapa och delge operativ lägesbild
 • Samverka med underställda
 • Utarbeta order
Att vara medarbetare vid operationsledningen innebär även att kunna tjänstgöra som Försvarsmaktens vakthavande befäl.

Krav

Kvalifikationer
 • Militär utbildning motsvarande lägst major eller kommendörkaptens grad
 • God kunskap om fältarbeten på taktisk nivå, kunskap om operativ nivå är meriterande
 • Hög förmåga att hantera tempoväxling och olika tidsperspektiv
 • Svenskt medborgarskap
Personliga egenskaper

För att trivas i rollen krävs att du är flexibel, stresstålig och har en god förmåga att hantera flera uppgifter samtidigt. Detta ställer krav på att du är metodisk och organiserad i ditt arbetssätt. Du trivs med en omväxlande arbetsmiljö där ett lugnt tempo snabbt kan förändras till det motsatta. Till största delen genomförs arbetet tillsammans med kollegor då många av arbetsuppgifterna gäller mer än en funktion och stridskraft. Det är viktigt att du själv kan ansvara för din tid och kan arbeta självständigt.

För att lyckas väl i rollen krävs en god kunskap om fältarbeten i Försvarsmakten. Tidigare erfarenhet från tjänstgöring vid försvarsgrensstab eller militärregionstab kombinerat med erfarenhet från internationell tjänstgöring är exempel på bra erfarenheter för denna tjänst. Då har du en förförståelse för vad som efterfrågas för att lyckas i tjänsten.

Meriterande kvalifikationer
 • Tjänstgöring vid taktisk stab eller militärregionstab
 • Stabsutbildning (HSOU, TSK, SU, HOP)
 • Genomförd internationell insats
 • Tjänstgjort i fältarbetsbefattning
 • Erfarenhet av VIDAR, SWECCIS och ISUS
Övrigt

Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper, lämpligheter och uppnådda resultat inom tidigare verksamhetsområden. Självklart delar du Försvarsmaktens värdegrund.

Sysselsättningsgrad heltid. Vid eventuell återanställning tillämpas 6 månaders provanställning. Placeringsort: Högkvarteret i Stockholm. Tillträde från och med 2023-09-01.

Välkommen med din ansökan senast 2023-06-02. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för befattningen.

Förfrågningar om befattningen kan göras till Peter Östman vid Joint Fires and Effects-sektionen via peter.ostman@mil.se. Vid frågor kring rekryteringsprocessen kontakta HR-generalist Sandra Rosén Larsson 072-580 04 90. Båda nås via växeln 08-788 75 00.

Fackliga representanter
Försvarsförbundet, OFR/S HKV Kjell Tetzlaff
OFR/O HKV Arne Nilsson
SACO HKV Camilla Robertsson
SEKO HKV Lise-Lotte Larsson
Samtliga nås via växeln på 08-788 75 00.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret finns överbefälhavaren och generaldirektören. Högkvarteret har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs från 2023-01-01 av försvarsstaben, operationsledningen, militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, samt Högkvarterets stabsavdelning och fristående enheter för tillsyn.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
Idag (0 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare