Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Erfaren HR-strateg till Logistikavdelningen, Försvarsstaben

Ansök nu
Är du HR-utbildad, med mångårig erfarenhet att arbeta som HR-strateg inom ett varierande uppgiftsområde och vill bidra till Försvarsmaktens tillväxt och utveckling? I så fall har vi en plats för dig - tillsammans skapar vi förutsättningar för Sveriges försvar. HR-strategen är placerad i Stockholm och är ett stöd till logistikchefen.

Om Försvarsstaben
Den 1 januari 2023 inrättas Försvarsstaben vid Försvarsmaktens högkvarter, i syfte att på ett mer effektivt sätt kunna leda Försvarsmakten i en period av omfattande tillväxt. Försvarsstaben stödjer överbefälhavaren med att handlägga och bereda ärenden på militärstrategisk nivå, samt säkerställer att beslut som fattas av myndighetens ledning effektueras, följs upp och återrapporteras.

På logistikavdelning (LOG) vid Försvarsstabens stödenhet pågår dagligen ett arbete med att utveckla, stödja och följa upp våra tre förband, Försvarsmedicinskt Centrum (FömedC), Försvarsmaktens tekniska skola (FMTS) och Försvarsmaktens logistik (FMLOG). Dessa tre förband utbildar, utvecklar samt skapar förutsättningar för övriga försvarsmakten förband och organisationsenheter att verka. Verksamheten jobbar därmed dagligen med sin huvuduppgift.

Verksamhetens organisatoriska koppling är under utveckling och expansion med målbilden 2035 och eventuellt kommande Nato-medlemskap vilket innebär ytterligare en dimension och möjlighet att påverka.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som HR-strateg på logistikavdelningen vid Försvarsstabens stödenhet stödjer du Logistikchefen som en central medarbetare med att utveckla personalkompetensen. I ansvaret ingår att driva och utveckla HR-arbetet på operativ- och strategisk nivå inom logistikområdet. Du leder det dagliga HR-arbetet vid avdelningen och har ett mycket nära samarbete med din chef i linjen och logistikchefen. I rollen som HR-strateg ger du verksamhetsnära stöd till Logistikens tre organisationsenheter, men även stöd i mer generella frågeställningar. Att vara HR-strateg vid logistikavdelningen innebär till stor del att driva projekt inom personalförsörjning som går i linje med organisationens mål, inklusive budget och personalramar. Det innebär personalutvecklingen och bemanningen inom avdelningen, inom Försvarsmakten samt mot de internationella befattningar som logistiker bemannar för Försvarsmakten. Rollen innefattar även att vara stöd till Logistikchefen i genomförandet av samverkan, arbetsmiljö och likabehandlingsfrågor.

I din tjänst ingår exempelvis följande huvudområden:
 • Avdelningens lönebildningsprocess
 • Förändringsledning
 • Utbildning inom HR
 • Kontaktyta och stöd för logistikchefens organisationsenheter avseende personalfrågor
 • Stöd med chefsplanering av våra högre chefer
 • Personalplanering av Försvarsmaktens logistikpersonal inom avdelningen, inom FM och mot internationella logistik befattningar
 • Personalutveckling och sammanhållande av utbildningsplatser för logistikpersonalen
KRAV
Kvalifikationer
 • Relevant akademisk utbildning inom HR-området
 • Flerårig erfarenhet av arbete som HR-strateg
 • Erfarenhet från större myndigheter, organisationer eller verksamheter
 • God förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal som skrift
 • Goda IT-kunskaper
Personliga egenskaper
Vi söker dig som är tydlig, driven och prestigelös. Du är ansvarsfull, noggrann, serviceinriktad och har lätt att utrycka dig i tal och skrift. Du är en god relationsbyggare som inger förtroende, har ett coachande förhållningssätt och har en hög integritet och personlig mognad. Du har förmågan att snabbt skapa dig en bild av verksamhetens behov och kan leverera resultat med hög kvalitet. Du har god strategisk förmåga samt god kunskap om och intresse för att vidareutveckla den operativa, såväl som den strategiska verksamheten. Du gillar utmaningar och trivs att arbeta utvecklande med organisationen med ett öga för din roll i helheten, både självständigt och tillsammans med andra.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
 • Erfarenhet av att ha arbetat med SAP HR-modul
 • Förhandlingserfarenhet
 • God kunskap inom det arbetsrättsliga området (personaljuridik)
 • Kunskap om Försvarsmakten Verksamhetsledning
 • Erfarenhet från Försvarsmakten HR-arbete
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Nivå/Befattning: Civil
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Stockholm
Tillträde: Omgående eller efter överenskommelse

För upplysningar om befattningen kontakta:
C Plansektionen vid Logistikavdelningen Övlt Fredrik Frykman, 073-3293461

Fackliga företrädare:
OFR/O HKV: Arne Nilsson
SEKO Försvar HKV: Katarina Kruse
Försvarsförbundet, OFR/S HKV: Kjell Tetzlaff
SACO HKV: Camilla Robertsson

Alla kontaktas via växeln: 08-788 75 00

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-06-12. Din ansökan skall innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret finns överbefälhavaren och generaldirektören. Högkvarteret har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs från 2023-01-01 av försvarsstaben, operationsledningen, militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, samt Högkvarterets stabsavdelning och fristående enheter för tillsyn.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
12 juni 2023 (6 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare